Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Vijesti

Dvodnevni sastanak predstavnika Zavoda za javno zdravstvo Federacije BiH s partnerima

30. lipnja 2022. u 20:47 0 komentara 44 prikaza

Koordinacijski sastanak Odbora za provedbu Plana cijepljenja protiv COVID-19 u Federaciji BiH održava se u Bihaću u organizaciji Zavoda za javno zdravstvo Federacije BiH, a uz podršku Ureda Svjetske zdravstvene organizacije u BiH. 

Sastanku prisustvuju i predstavnici UNICEF-a BiH, USAID-a BiH, Danskog vijeća za izbjeglice (DRC), direktori županijskih zavoda za javno zdravstvo, kao i predstavnici Crvenog križa USŽ i Crvenog križa Federacije BiH.

- Koordinacijski sastanak je prilika za detaljniju analizu trenutne epidemiološke situacije koja je u pogoršanju, kako u Federaciji BiH tako i u regiji, analizu aktivnosti u promociji cijepljenja protiv COVID-19 u Federaciji BiH, kao i razmjenu iskustava i planove za naredno razdoblje u daljnjoj borbi protiv COVID-19.

Na sastanku je prezentiran Strateški okvir za jačanje programa imunizacije u Federaciji BiH 2021.-2023. kao i Istraživanje viška smrtnosti u Federaciji BiH, Serološko i bihevioralno istraživanje u vezi sa COVID-19, a govorit će se i o ulozi Danskog vijeća za izjeglice u javnozdravstvenom odgovoru na migrantsku krizu.

Sudionici sastanka će imati priliku čuti i najnovije informacije vezane uz Zakon o kontroli i ograničenoj upotrebi duhana, duhanskih i ostalih proizvoda, Izvještaj o radu Tima za komunikaciju Zavoda za javno zdravstvo Federacije BH u vezi provedbe cijepljenja protiv COVID-19 u Federaciji BiH, te aktualnosti o drugim javnozdravstvenim temama - navode iz Zavoda. 

Kako je priopćeno,  sastanak će završiti sutra zaključcima za sljedeće tromjesečno razdoblje u kojem će se i dalje raditi na jačanju javnog zdravstva kroz cijepljenje i druge preventivne mjere s fokusom na zdravog pojedinca i osobnu svijest o odgovornosti.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.