Dva grada u susjedstvu na popisu najboljih za provesti mirovinu

01.06.2023.
u 20:47

Ako sanjate o tome da u mirovini živite u jednom od velikih starih gradova Europe, portal Usnews napravio je popis najboljih gradova za umirovljenike.

S obzirom na raspoloživi budžet, troškove života i pristupačnost nekretnina napravljen je popis top deset gradova u Europi u kojima je najbolje provesti mirovinu.

Prilikom izrade popisa uzeta je u obzir opcija zabave, rekreacije, ali i zdravstvene zaštite što je važna tema za mnoge umirovljenike.

Pexels / José Barbosa: Ljubljana

Ovo je 10 najboljih gradova za mirovinu u Europi:

– Tavira, Portugal

– Annecy, Francuska

– Ljubljana, Slovenija

– Cascais, Portugal

– Paphos, Cipar

– Kotorski zaljev, Crna Gora

– Okrug Clare, Irska

– Pariz, Francuska

– Popoli, Italija

– Valletta, Malta

falco/Pixabay

Za Kotor, koji je okružen visokim planinama s jedne strane i blistavim Jadranom s druge, portal Usnews piše da je osim zadivljujućeg pejzaža, poznat i po Starom gradu Kotoru, mjestu svjetske baštine UNESCO-a i možda najbolje očuvanom srednjovjekovnom gradu na Mediteranu

Ovo je slabije poznat, ali prijateljski, siguran i ugodan kutak Europe, usporediv s kamenim selima iz Italije, ali mnogo pristupačniji. Stara mediteranska kotorska luka, okružena gradskim zidinama, je između 1420. i 1797. godine pripadala Veneciji pa je venecijanski utjecaj ostavio traga na gradskoj arhitekturi.

Za Ljubljanu su napisali da se nalazi u srcu središnje Europe, između Italije, Austrije, Mađarske i Hrvatske. Ističu da se radi o većinom planinskoj zemlji koja ima i 50 kilometara Mediteranske obale.

Također, Ljubljanu nazivaju srcem Slovenije koja ima i plaže i skijaške staze. Ljubljana je, pišu, moderan grad sa svim pogodnostima života 21. stoljeća, ali je istovremeno uspjela zadržati šarm malog grada. Lokalni uzgajivači domaće proizvode donose svakodnevno u grad u drvenim kašetama, ističe Usnews.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?