Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Vijesti

Državni odbor za investicije BiH usvojio projekte koje će kandidrati WBIF-u

26. veljače 2021. u 14:16 0 komentara 38 prikaza

Državni odbor za investicije Bosne i Hercegovine održao je telefonsku sjednicu na kojoj su razmatrani projekti za kandidiranje u okviru 25. poziva za tehničku pomoć i šestog poziva za sufinanciranje investicijskih projekata kroz Investicijski okvir za zapadni Balkan (WBIF).

Na sjednici je usvojeno 11 projekata za kandidiranje u okviru šetog poziva za sufinanciranje investicijskih projekata u oblasti transporta, energetike i zaštite životne sredine, a koji su ocijenjeni kao dovoljno 'zreli' za upućivanje u daljnju proceduru prema Tajništvu Investicijskog okvira za zapadni Balkan.

Procjenu aplikacija vrši Grupa financijera projekta WBIF, koja predlaže izabrane aplikacije Upravnom odboru WBIF.

Tri aplikacije iz oblasti zaštite životne sredine su upućene u daljnju proceduru u okviru 25. poziva za tehničku pomoć WBIF.

Kriteriji prihvatljivosti za dodjelu grant sredstava za predmetne pozive su usklađeni sa Ekonomskim i investicijskim planom za zapadni Balkan.

Investicijski okvir za zapadni Balkan omogućava financiranje i tehničku pomoć strateškim investicijama u oblasti transporta, energetike, zaštite životne sredine, socijalnom sektoru i digitalnoj infrastrukturi i podržava socioekonomski razvoj i proces pristupanja EU u zemljama zapadnog Balkana, saopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.