vjeće minsitara bih

Doznajemo: Imenovani direktori SIPA-e i RAK-a

14.07.2020.
u 12:41

Vijeće ministara BiH imenovalo je danas Darka Ćuluma za direktora Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) i Draška Milinovića za direktora Regulatorne agencije za komunikacije (RAK),  doznaje Večernji.ba.

Na dnevnom redu današnje sjednice predviđena su i imenovanja direktora Agencije za školovanje i stručno usavršavanje kadrova,  te obavijest o isteku mandata i pokretanju procedure za izbor i imenovanje direktora Uprave za neizravno oporezivanje Bosne i Hercegovine te Informacija o isteku mandata direktoru Direkcije za europske integracije Vijeća ministara BiH.

Lideri Stranke demokratske akcije (SDA), Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) i Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Bakir Izetbegović, Dragan Čović i Milorad Dodik prošlog tjedna dogovorili su ta imenovanja, a bilo je predviđeno da posao bude završen u prošli četvrtak kada je predsjedavajući Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija (SNSD) trebao predložiti Selmu Cikotića (SDA) za novog ministra sigurnosti BiH, ali to se nije dogodilo.

Sjednica je tada otkazana jer za njen dnevni red nisu glasali ministri iz HDZ-a.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije