Mmm...

Dosadilo vam je kuhano vino? Isprobajte odličan recept za kuhani gin

kuhano vinož
19.12.2021.
u 08:37

Kuhano vino napitak je koji mnogima prvo padne na pamet kad se spomenu advent i blagdani. S obzirom na to da ove godine Božić slavimo u malo drugačijim "uvjetima", mnogi su odlučili božićni ugođaj unijeti u svoj dom i sami doma napraviti kuhano vino. Osim kuhanog vina, u zadnje je vrijeme sve popularniji i kuhani gin, a pronašli smo super recept kojim možete iznenaditi ukućane i kod kuće uživati u ovom popularnom napitku.

Odličan je za ljubitelje gin tonika, a lako se priprema kod kuće. Nema ni dodanog šećera, a samim time ima i manje kalorija. Za pripremu ovog napitka potrebni su vam sastojci koje možda imate i doma -  gin, sok od jabuke, med i začini, poput cimeta, klinčića, đumbira te zvjezdanog anisa, kako piše 24sata.

Možete napraviti i tamniju verziju kuhanog gina, u koji ćete dodati sok od grožđa ili crnog ribiza, umjesto soka od jabuke. Također, ako želite okusom malo "žešću" verziju, možete dodati i tonik s okusom đumbira. 

Sastojci:
25 mililitara gina
200 mililitara soka od jabuke
žličica meda, cimet, klinčić, đumbir, zvjezdasti anis

Priprema:
Zagrijte prirodi sok od jabuke s jednom žličicom meda te začinima po želji. Ako dodajete tonik, dodajte ga u ovoj fazi, samo onda smanjite "prepolovite" količinu soka od jabuke. 

Kada zakuha, ugasite plamen, a zatim dodajte gin te promiješajte. Možete dodati i nekoliko krišaka jabuke dok je gin vruć za još jači okus.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?