SARAJEVO

Donirani glazbeni instrumenti za osam glazbenih škola širom BiH

08.12.2021.
u 20:11

NATO Stožer Sarajevo udružio se ove godine s nevladinom organizacijom Spirit of America i Oružanim snagama BiH (OS BiH) kako bi osigurali isporuku glazbenih instrumenata u osam glazbenih škola širom Bosne i Hercegovine - u Mostaru, Stocu, Čapljini, Prijedoru, Prnjavoru, Bijeljini, Bihaću i Sarajevu.

Projekt je uključivao niz radionica koje je orkestar OS BiH organizirao za djecu i mlade svih uzrasta širom Bosne i Hercegovine.

Zapovjednica NATO Stožera Sarajevo brig. gen. Pamela McGaha i glavni narednik Francis Swirko nazočili su danas radionici nazvanoj ‘Neki novi klinci’ u Brezi na kojoj su donirani glazbeni instrumenti. Donacija je uključivala niz glazbenih instrumenata i glazbene opreme koji će omogućiti lokalnoj zajednici da poboljša svoj standard glazbenog obrazovanja. Svi instrumenti su kupljeni lokalno, sa sredstvima koje je osigurala nevladina organizacija Spirit of America.

- Taj projekt je NATO u najboljem smislu. To pokazuje vrijednost koju NATO kada je na terenu može donijeti izravno u zajednice. I, kao lider, također pokazuje nevjerojatne stvari koje se mogu desiti kada ojačate svoje ljude. Taj projekt ne bi postojao da nije bilo neumornog rada našeg glavnog narednika Franka Swirka koji je stalno na putu i sastaje se sa OS BiH i lokalnim zajednicama širom BiH. On je preuzeo inicijativu da se okupe resursi iz cijelog NATO saveza, uključujući formiranje novog partnerstva sa Spirit of America, koji imaju impresivan broj ovakvih projekata u cilju podrške zajednicama širom svijeta - rekla je brig. gen. McGaha dodajući da je sretna što će djeca širom BiH imati koristi od partnerstva NATO-a, Spirit of America, orkestra OS BiH i lokalnih glazbenih škola.

Učenici i profesori iz glazbene škole ‘Konstantin Babić’ Prnjavor su također sudionici u ovom programu i nazočili su današnjem događaju. 

Taj projekt poboljšava veze između škola pružajući svojim učenicima priliku da upoznaju, rade zajedno i dijele svoju ljubav prema glazbi, kao i poboljšavaju svoje glazbeno obrazovanje.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?