Naslovnica Vijesti

Dodik u Minsku razgovarao s premijerom Bjelorusije Rumasom

20. lipnja 2019. u 18:34 0 komentara 26 prikaza

Predsjedatelj Predsjedništva BiH Milorad Dodik razgovarao je u Minsku s predsjednikom Vlade Bjelorusije Sergejem Rumasom. 

Dodik i Rumas su ocijenili da je potrebno unaprijediti saradnju BiH i Bjelorusije, te da za to postoje sve pretpostavke. 

Sugovornici su posebno naglasili potrebu ekonomske, gospodarske i kulturne suradnje, ukazavši na ogroman turistički potencijal i BiH i Bjelorusije, gdje se otvaraju mogućnosti za uspješnu suradnju na obostranu korist. 

Dodik je rekao da mu je velika čast što boravi u posjetu Bjelorusiji, te da je impresioniran glavnim gradom Minskom, koji je kratko obišao po dolasku. 

Sastanku su nazočili i savjetnik člana Predsjedništva BiH Šefika Džaferovića Damir Džanko i savjetnik člana Predsjedništva BiH Želјka Komšića Slaven Kovačević. 

Dodik će se danas sastati i s predsjednikom Bjelorusije Aleksandrom Lukašenkom. 

Predsjedatelj Predsjednišva BiH je ranije danas stigao na zračnu luku u Minsku, gdje je dočekan uz najviše državne počasti. Dočekali su ga potpredsjednik Vlade Bjelorusije Igor Lišenko, zamjenik ministra vanjskih poslova Andrej Vladimirovič i veleposlanik Bjelorusije za BiH sa sjedištem u Budimpešti Aleksandar Ponomarev, priopćeno je iz Predsjedništva BiH. 

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.