Član Predsjedništva BiH

Dodik: Sarajevo je migrantima u USŽ-u poručilo da su dobrodošli

Milorad Dodik
20.09.2020.
u 16:20

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da je BiH zarobljena zemlja najčešće maksimalističkim zahtjevima bošnjačke politike i da ne može riješiti nijedan ozbiljan problem.

Dodik je naveo da bošnjačka strana nastoji da kroz svaku, pa i minimalnu stvar, nametne priču o centralizaciji ili pokušaju da bude odlučujući čimbenik u svemu.

- To je nešto što se reflektira i na Graničnu policiju. BiH izvorno ima samo devet ovlasti, jedno do njih su migracije. BiH je pokazala da ne zna upravljati njima - rekao je Dodik novinarima.

Do sada se u vezi s ovim problemom, prema njegovim riječima, samo prebacivala odgovornost s jedne razine vlasti na drugu, prenosi Srna.

- Sada vidimo kakva je katastrofa u Unsko-sanskoj županiji gdje je koncentrirano 10.000 miigranata koji su jako dobro shvatili poruke koje dolaze od političkog Sarajeva, da su on tu na neki način dobrodošli i da jedan dio tog političkog establišmenta političkog Sarajeva računa da će oni tu i ostati - naglasio je Dodik.

On je istaknuo da je to ono što se kosi s interesom Srba i Hrvata i da su zato morali imati različite pristupe o tom pitanju.

Ključne riječi

Komentara 1

IJ
I ja tebi
20:50 20.09.2020.

Pa kad i vole pošaljite im sva ta govna iz Bihaća i Kladuše pa eto im .

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije