Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Vijesti

Dodik: Sarajevo je migrantima u USŽ-u poručilo da su dobrodošli

20. rujna 2020. u 16:20 1 komentara 502 prikaza
Milorad Dodik

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da je BiH zarobljena zemlja najčešće maksimalističkim zahtjevima bošnjačke politike i da ne može riješiti nijedan ozbiljan problem.

Dodik je naveo da bošnjačka strana nastoji da kroz svaku, pa i minimalnu stvar, nametne priču o centralizaciji ili pokušaju da bude odlučujući čimbenik u svemu.

- To je nešto što se reflektira i na Graničnu policiju. BiH izvorno ima samo devet ovlasti, jedno do njih su migracije. BiH je pokazala da ne zna upravljati njima - rekao je Dodik novinarima.

Do sada se u vezi s ovim problemom, prema njegovim riječima, samo prebacivala odgovornost s jedne razine vlasti na drugu, prenosi Srna.

- Sada vidimo kakva je katastrofa u Unsko-sanskoj županiji gdje je koncentrirano 10.000 miigranata koji su jako dobro shvatili poruke koje dolaze od političkog Sarajeva, da su on tu na neki način dobrodošli i da jedan dio tog političkog establišmenta političkog Sarajeva računa da će oni tu i ostati - naglasio je Dodik.

On je istaknuo da je to ono što se kosi s interesom Srba i Hrvata i da su zato morali imati različite pristupe o tom pitanju.

  • Zolj:

    Pa kad i vole pošaljite im sva ta govna iz Bihaća i Kladuše pa eto im .