nakon odluke Ustavnog suda o šumama

Dodik: NSRS treba poništiti sve što je izvan Ustava i Daytona

milorad dodik
PIXSELL
23.09.2021.
u 20:37

“Pozivam sve ljude u Republici Srpskoj da shvate ozbiljnost situacije, a one koji donose odluke da se okupimo i idemo u Narodnu skupštinu Republike Srpske i da sve što je izvan Ustava poništimo u Republici Srpskoj, da kažemo da hoćemo prihvatiti daytonsku BiH”, rekao je Dodik

Srpski član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik je, povodom odluke Ustavnog suda BiH da šume Republike Srpske nisu njeno vlasništvo, pozvao da svi donositelji odluka u Narodnoj skupštini Republike Srpske ponište sve što je izvan Ustava i Daytonskog sporazuma.

“Pozivam sve ljude u Republici Srpskoj da shvate ozbiljnost situacije, a one koji donose odluke da se okupimo i idemo u Narodnu skupštinu Republike Srpske i da sve što je izvan Ustava poništimo u Republici Srpskoj, da kažemo da hoćemo prihvatiti daytonsku BiH”, rekao je Dodik, prenosi BHRT

Komentirajući to što je Ustavni sud BiH utvrdio da pojedine odredbe Zakona o šumama Republike Srpske nisu u skladu sa Ustavom BiH, i to u dijelu u kojem se navodi da su šume vlasništvo Republike Srpske, Dodik je ocijenio da se “briseleski diplomati uvijek nešto žure i guraju svoje”.

“Uvijek su u svim preporukama koje smo imali do sada iz EU, uvijek je to bilo ono što smo mogli da čujemo ranije u Sarajevu da je naznačeno da će baš tako biti i taj zahtjev da nam ispostave. Nemojte nam vi praviti zemlju. U toj BiH mi nećemo biti”, rekao je Dodik.

Naime, Ustavni sud BiH utvrdio je da nisu u skladu sa Ustavom BiH pojedine odredbe Zakona o šumama Republike Srpske, i to u dijelu u kojem se navodi da su šume vlasništvo Republike Srpske.

Ključne riječi

Komentara 1

HA
Habuhabuhabu
21:37 23.09.2021.

Samim tim da otkaže i vrati sve kredite koje je Srpska uzela poslije Dejtona. Divna inicijativa.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?