Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Vijesti

Dodik najavio što će biti ako DNS raskine koaliciju

17. listopada 2020. u 20:00 0 komentara 3929 prikaza

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik izjavio je danas, prije nego je DNS donio odluku o pucanju koalicije, da je na DNS-u da odluči hoće li napustiti koaliciju uz nadu da će odlučiti razum da to ne urade.

Nedugo zatim predsjednik Demokratskog narodnog saveza (DNS) Nenad Nešić saopćio je da ova stranka prekida partnerstvo sa SNSD-om i napušta koaliciju na entitetskoj i državnoj razimi.

Dodik je danas u Prijedoru kazao da će poštovati odluku DNS-a, kakva god bila, ali uz upozorenje.

"Mi nemamo potrebe tolerirati ništa. Ako netko hoće da bude vani, bit će vani i mi ćemo veoma učinkovito pomoći da oni budu vani, ako hoće. Ako neće, ja ih pozivam da tu ostanu. Racionalna politika kaže da treba ostati okupljen, treba ostati stabilan i razgovaraćemo o svim temema", rekao je u Prijedoru.

On je podsjetio da je Nenad Nešić iz zdravstvenih razloga podnio ostavku na mjesto diretora "Puteva Republike Srpske" i da to poduzeće treba voditi netko tko je već unutra.

"Mi ćemo u neko dogledno vrijeme raspisati natječaj za direktora i razgovarati o tome sa DNS-om, ukoliko ne naprave jednu takvu glupost, kao što čujem i ja", poručio je Dodik.

On je dodao da ne vidi nijedan problem, te da ni sinoć kada je razgovarao sa Nešićem nije prepoznao probleme.

"Jeste da je on predsjednik, jeste da to pripada DNS-u, ali svakako jedno direktorsko mjesto ne može biti razlog da se čitava jedna politika redefinira ili da se okrene na neku drugu stranu. Ako se desi, svatko tko podnese ostavku iz DNS-a, to ćemo prihvatiti", istakao je Dodik.

On je najavio da će se svakom općinskom odboru koji otkaže koalicijski ugovor sa SNSD-om sa stanovišta ranijih odluka, desiti nešto poput Prijedora.

"Kada je u Prijedoru DNS krenuo u aktivnosti sa SDS-om, otišla je ministrica iz Prijedora i neki važni ljudi. Kada su to prekinuli, onda smo ponovno počeli surađivati", podsjetio je Dodik i otprilike nagovijestio što očekuje kadrove DNS-a koji su na funkcijama širom RS-a.

Podsjetimo, da je zbog nesuglasica sa SNSD-om i osnivač i najduži predsjednik DNS-a Marko Pavić neslavno završio političku karijeru u prosincu 2019. godine. Naime, izgubivši povjerenje Milorada Dodika, Pavić je navodno podnio ostavku na mjesto predsjednika, a njega je naslijedio upravo Nenad Nešić koji je u to vrijeme imao vjetar u leđa iz centrale SNSD-a.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.