Lider SNSD-a

Dodik: Ja sam i protiv neovisne RS ako to znači sukob

Milorad Dodik
21.04.2021.
u 21:01

Predsjedatelj Predsjedništva BiH i predsjednik SNSD-a Milorad Dodik rekao je kako treba razgovarati o BiH, o svim pitanjima i mogućnostima, te kako je jedina nemogućnost to da bude sukoba u BiH.

"Ja sam i protiv neovisne Republike Srpske ako to znači sukob. Za Republiku Srpsku kao samostalnu državu jesam ako ćemo do toga doći političkim procesom, a doći ćemo i to je ono što smeta ovima u Sarajevu koji pokušavaju svoje probleme u županijama i cijeloj Federaciji koje se tiču i borbe s pandemijom i nesposobnosti da nabave respiratore, cjepiva... da prebace nama", rekao je Dodik za Srnu. 

On je naglasio kako Republika Srpska nije briljantna, ali je pokazala svoju sposobnost da može transparentno nabaviti respiratore, cjepiva i svu medicinsku opremu.

"Cijepili smo u postotcima više ljudi nego u Federaciji, transparentno smo nabavili respiratore i medicinsku opremu. Učinili smo sve što smo mogli da zdravstvenim radnicima omogućimo sve uvjete za borbu protiv covida 19, što nije slučaj u Federaciji i sad najednom dajte Milorada Dodika", rekao je lider SNSD-a.

Dodik je naveo kako takva politika u Sarajevu najviše pogađa Sarajlije i Bošnjake.

Lider SNSD-a je rekao da su s druge strane pojedinci iz Republike Srpske koji svojim lažnim performansima pokušavaju predstaviti da je priču o mirnom razlazu u BiH, koja nije inicirana iz Republike Srpske, već je došla sa strane, dogovorio Dodik s liderom SDA Bakirom Izebgovićem.

Dodik je upitao može li itko ozbiljan u Republici Srpskoj i BiH zaista pomisliti da su on i Izetbegović dogovorili bilo što i još da Bakir Izetbegović zatraži sankcije.

On je naveo kako vlast u Republici Srpskoj nije poltronska.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?