FORMIRAN KLUB SRBA

Dodik dobio četvrtog izaslanika za Dom naroda BiH, imat će kontrolni paket

01.12.2022.
u 16:50

Zastupnici Narodne skupštine Republike Srpske izabrali su kandidate za Dom naroda BiH. Od pet izaslanika u srpskom klubu SNSD će imati četiri, a SDS jednog. 

Iz SNSD-a izabrani su Sredoje Nović, Snježana Novaković Bursać, Radovan Kovačević, Nikola Špirić. Iz SDS-a izabran je Želimir Nešković.

Glasanju su pristupili svih 83 poslanika u Narodnoj skupštini RS-a. Njih 53 ukupno je glasalo za SNSD-ove liste, 16 za SDS, 11 za PDP i dva za SDP-ovog Vojina Mijatovića.

Iz SNSD-a je Snježana Novaković Bursać dobila 12 glasova, Nikola Špirić 13, Sredoje Nović 14, Radovan Kovačević 14. SDS-ov Želimir Nešković ima 16, PDP-ov Nenad Vuković 11

Ovakvim glasanjem Milorad Dodik je dobio kontrolni paket u Domu naroda na još četiri godine. 

SNSD inače sa koalicijskim partnerima u NSRS-u ima 53 izaslanika (SNSD 29, SP 5, DEMOS 5, Ujedinjena Srpska 5, DNS 4, NPS 3, SPS3), opozicija u RS-u 25 (SDS 13, PDP 8, Lista za pravdu i red 4), a Pokret za državu pet (SDP 2, SDA 1, DF1, Bh. zeleni 1).

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?