Član predsjedništva BiH

Dodik će tražiti premještanje veleposlanstva BiH iz Tel Aviva u Jerusalem

07.09.2020.
u 10:45

Milorad Dodik, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine, najavio je danas da će tražiti premještanje Veleposlanstva BiH u Izraelu iz Tel Aviva u Jerusalem.

On je to potvrdio danas prilikom obraćanja na sjednici Narodne skupštine Republike Srpske.

''Za Republiku Srpsku bi možda bilo dobro i već danas ću uputiti zahtjev Predsjedništvu BiH da donese odluku i izmjesti veleposlanstvo Bosne i Hercegovine iz Tel Aviva u Jerusalem'', najavio je on.

Dodao je da će to reći i Matthewu Palmeru.

''Jer očigledno je da je to visoko zanimanje SAD što smo mogli vidjeti neki dan kad su bili razgovori Vučića i ostalih tamo. Zašto mi ne bismo uradili tako nešto ako nam je stalo do američke podrške. Danas ćemo to uputiti. Dolazi Palmer (specijalni predstavnik američkog državnog tajnika za Zapadni Balkan)  u srijedu i reći ću mu da je to važno za Bosnu i Hercegovinu'', dodao je on.

Narodna skupština, podsjećamo, razmotrit će na posebnoj sjednici Prijedlog odluke o potvrđivanju izjave člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika po kojoj je Odluka o odobravanju zaključivanja Memoranduma o razumijevanju između SIP-a BiH i Međunarodne fondacije za izborne sustave /IFES/, veoma štetna za vitalne interese RS.

Podsjećanja radi, palestinske vlasti priopćile su jučer da će prekinuti odnose sa svim državama koje budu otvarale veleposlanstva u Jerusalemu ili ih premještali iz Tel Aviva u Jerusalem.

Ključne riječi

Komentara 1

HA
Habuhabuhabu
13:23 07.09.2020.

Bas super inicijativa koju jos treba doraditi. Neka otvore jedan ured za Izrael, a jedan za Palestinu. Dva ureda pod istim krovom. To ce se svima svidjeti.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?