Srpski član Predsjedništva BiH

Dodik: Bošnjake ću zvati muslimanima sve dok Izetbegović ne prestane govoriti "bosanski Srbi"

Milorad Dodik
13.08.2020.
u 19:19

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je danas kako je atmosfera za Srbe u Federaciji BiH u pogledu ostvarivanja njihovih prava jako loša, zbog čega će, gdje god živjeli u tom entitetu, imati njegovu i podršku institucija Republike Srpske.

"Oni su ti koji najbolje svjedoče o tome koliko je važno imati Republiku Srpsku. Oni ne kriju to i kažu nam, i zadovoljni su Srpskom jer da je nema, bili bi potpuno marginalizirani do svog biološkog nestanka", izjavio je Dodik novinarima, javlja Srna. 

Dodik, koji je lider SNSD-a, naglasio je kako ova stranka i zbog zaštite prava Srba u FBiH izlazi na lokalne izbore u 25 federalnih općina, a sve da bi konsolidirala i okupila srpsku zajednicu u tom entitetu.

"Želimo dati podršku našem narodu i to ćemo nastaviti raditi, kao i animirati Srbiju da to čini kao što je činila u Drvaru, Mostaru i u drugim mjestima gdje žive naši ljudi. Dakle, tamošnje Srbe prvo moramo ohrabriti da se jasno deklariraju i ističu svoje podrijetlo", istaknuo je Dodik.

On je najavio da će Bošnjake ubuduće karakterizirati kao muslimane sve dok lider SDA Bakir Izetbegović ne prestane govoriti "bosanski Srbi".

"Mi nismo nikakvi 'bosanski Srbi', mi smo Srbi", poručio je Dodik.

Ključne riječi

Komentara 1

RU
Rubikon
14:39 14.08.2020.

Bože kako se sve nisu nazivali

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?