Dubrovačko-neretvanski župan

Dobroslavić: Prometna veza preko Neuma ne smije doći u pitanje

granica
14.03.2020.
u 14:27

Dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić izjavio je u subotu da u toj županiji još uvijek nije zabilježen ni jedan slučaj zaraze koronavirusom, zahvalio je svim dežurnim službama koje se odlično nose sa situacijom te poručio da prometna veza preko Neuma ne smije doći u pitanje.

Nakon sastanka sa županijskim gradonačelnicima i načelnicima te predstavnicima tijela iz područja turizma i gospodarstva na temu koronavirusa, župan Dobroslavić rekao je u Dubrovniku kako je važno da građani budu mirni i pribrani.

Dobroslavić: Pobijedit ćemo i ovu situaciju

"Nema potrebe za uznemiravanjem -  ni oko opskrbe hranom ni lijekovima. Trebamo poštivati upute i mjere nacionalnog te županijskog Stožera Civilne zaštite. Održat ćemo ovu dobru situaciju. Pobijedit ćemo i ovaj izazov, kao što smo pobijedili i sve dosad", rekao je Dobroslavić.

Napomenuo je kako su štete na gospodarstvu već vidljive i bit će još veće, a nastojat će se umanjiti u dogovoru s Vladom RH kako bi se održala zaposlenost i likvidnost gospodarskih subjekata.

Župan Dobroslavić naglasio je važnost prometne veze dva dijela države preko Neuma.

"Siguran sam da će vlade dviju država postići dogovor. Inzistiramo da ne smije doći do zatvaranja pristupa najjužnijem dijelu županije", istaknuo je Dobroslavić.

Zamjenik župana i predsjednik županijskog Stožera Civilne zaštite Joško Cebalo rekao je kako su svi dosadašnji nalazi pacijenata bili negativni, a tijekom dana se očekuje rezultat još jednog uzorka putnice iz Londona koja je u Dubrovnik došla u petak.

Ponovio je informaciju kako su dvije osobe smještene u karanteni, ali i dodao kako dežurni epidemiolozi dvaput dnevno kontaktiraju i kontroliraju osobe u samoizolaciji.

"U slučaju da sugrađani primijete da netko krši mjeru samoizolacije, neka prijave na broj 112, a nadležne službe će dalje postupati", dodao je Cebalo.

Ravnatelj dubrovačke bolnice Marijo Bekić rekao je kako nema porasta broja novoprijavljenih pacijenata sumnjivih na zarazu koronavirusom, koji bi bili u bolničkoj izolaciji.

"Bolnica se organizacijski, prostorni i kadrovski, a i po pitanju zaliha potrošnog materijala i potrebne aparature, zadovoljavajuće pripremila. Imamo deset fiksnih i šest pokretnih respiratora, kao i dosta aparata za anesteziju, koji su primjenjivi za respiratore. Jedan smo respirator naručili i prije nastanka virusa, a u suradnji s Gradom Dubrovnikom trebali bismo nabaviti još četiri. Nema razloga za zabrinutost", rekao je Bekić.

Dodao da će se uskoro uzorci iz Dubrovnika na analizu slati u KBC Split, što će vrijeme dobivanja nalaza rezultata skratiti na nekoliko sati.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?