Prognoza FHMZ

Do kraja dana padaline širom zemlje, sutra snijeg u Bosni, sjevernoj Hercegovini

20.01.2022.
u 14:21

Jače naoblačenje u drugoj polovini dana uvjetovat će danas padaline širom zemlje.

Temperature zraka izmjerene u 13.00 sati: Bjelašnica -6; Ivan-sedlo 0; Sokolac 1; Prijedor 2; Doboj, Drvar, Gradačac, Sanski Most i Trebinje 4; Livno, Mostar i Zenica 5; Banja Luka, Bihać, Bugojno i Sarajevo 6; Bijeljina i Jajce 7; Tuzla i Zvornik 8; Srebrenica 9 i Neum 10 stupnjeva.

Sutra u jutarnjim satima slab snijeg u centralnim i istočnim područjima Bosne i sjeveru i istoku Hercegovine. Prijepodne postupno smanjenje oblačnosti. Novo naoblačenje sa sjevera u Bosni se očekuje tijekom noći na subotu. Vjetar umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -4 i 0, na jugu zemlje do 6 stupnjeva. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -2 i 4, na jugu zemlje do 9 stupnjeva.

U Sarajevu će sutra biti oblačno prijepodne. Slab snijeg u jutarnjim satima. U drugoj polovini dana smanjenje oblačnosti. Jutarnja temperatura zraka oko -2, a najviša dnevna oko 1 stupanj, saopćeno je iz Federalnog hidrometerološkog zavoda BiH.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije