MUP HNŽ

Detalji napada na škotske navijače u Mostaru

Foto: SNS Group/ Daily Mail
1/2
20.07.2017.
u 13:52

U srijedu navečer u staroj gradskoj jezgri u Mostaru skupina nepoznatih osoba napala je navijače škotskog Aberdeena koji su u Hercegovinu došli podržati svoj klub koji u četvrtak u Širokom Brijegu igra uzvratnu utakmicu Europske lige.

Povodom napada, oglasio se i MUP HNŽ. 

"Dana 19.07.2017.godine oko 23,30 sati NN građanin prijavio je u PU Mostar da je narušen JRM u Onešćukovoj ulici u jednom ugostiteljskom objektu, smještenom u staroj gradskoj jezgri. Dolaskom na mjesto događaja policijski službenici PU Mostar po izjavi zaposlenika ugostiteljskog objekta i drugih svjedoka, utvrdili su da grupa od 20-tak mlađih osoba bez ikakvog razloga i bez navijačkih obilježja napali goste u ugostiteljskom objektu, inače navijače škotskog kluba Aberden, koji večeras igraju europsku utakmicu u Širokom brijegu.

NN osobe goste su gađali kamenjem, bakljama i bocama te se nakon toga udaljili s mjesta događaja.

Dvije osobe, državljani V. Britanije zadobili su ozljede u vidu posjekotina, kojima je pružena medicinska pomoć.

Policijski službenici PU Mostar poduzimaju sve mjere i radnje iz svoje nadležnosti, te intezivno tragaju za izvršiteljima ovoga djela", navodi se u priopćenju MUP-a, prenosi N1.

Povodom napada, oglasio se i NK Široki Brijeg.

"Koristimo ovu prigodu još jednom javno zahvaliti FC Aberdeenu i njegovim navijačima na izuzetnoj dobrodošlici prigodom gostovanja našeg tima i naših navijača u Škotskoj i pozvati ih da budu naši dragi gosti u Širokom Brijegu na uzvratnom susretu, gdje ćemo im nastojati uzvratiti jednakom mjerom. Neki od njih već su jučer (srijeda) bili u Širokom Brijegu i ugodno se proveli, danas (četvrtak) za njih je osigurana i fan zona uz istočnu tribinu, a zajamčeni su im maksimalna sigurnost i dobar provod prije, za vrijeme i nakon večerašnje utakmice Široki Brijeg – Aberdeen", poručili su iz NK Široki Brijeg.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?