Denver došao na korak od osvajanja naslova

VL
Autor
hina
10.06.2023.
u 12:45

Košarkaši Denver Nuggetsa stigli su na pobjedu do osvajanja svog prvog NBA naslova u povijesti nakon što su u četvrtoj utakmici finala doigravanja kao gosti nadigrali Miami Heat sa 108-95.

Junak Nuggetsa ovoga puta je bio Aaron Gordon koji je imao fantastičnu šutersku večer, postigao je 27 koševa uz šut iz igre 11-15 (3-4 za tricu), a usto je prikupio i 7 skokova te 6 asistencija. Nikola Jokić je za pobjednike dodao 23 ubačaja i 12 skokova, Bruce Brown je s klupe ubacio 21 poen, a Jamal Murray je uz 15 pogodaka imao i 12 asistencija.

"Ova je momčad jednostavno izgrađena na takav način. Imamo igrače koji mogu uskočiti iz večeri u večer. Ponekad neće biti vaša večer, a ponekad hoće. Ova momčad je odlična u pronalaženju ljudi koji su u dobrom ritmu", skroman je bio Gordon nakon vjerojantno najbolje predstave u karijeri.

Sličnog je razmiščjanja i Murray:

"Imamo mnogo igrača koji mogu utjecati na rezultat. Ne možete se fokusirati samo na mene ili Jokića. Morate čuvati sve i večerašnja utakmica je bio još jedan primjer toga".

Kod Heata, koji bi za preokret trebao dobiti tri utakmice zaredom od kojih dvije u Denveru, najučinkovitiji su bili Jimmy Butler sa 25 koševa i po 7 skokova i asistencija te Bam Adebayo sa 20 poena i 12 skokova, ali usto je i izgubio 7 lopti.

Dosada je samo jedna momčad u povijesti uspjela nadoknaditi 1-3 zaostatak u velikom finalu, bili su to Cleveland Cavaliersi protiv Golden State Warriorsa 2016. godine, no najbolji igrač Miamija Butler ne gubi vjeru.

"Situacija je ista kao i uvijek - moramo ići utakmicu po utakmicu. Sada smo u situaciji da moramo pobijediti u svakoj, ali sposobni smo za to. Moramo ispraviti neke stvari, a to nije nemoguće. Nećemo odustati, nastavit ćemo se boriti i raditi na tome da budemo bolji", kazao je Butler.

Kao i u trećoj utakmici igranoj prije dvije večeri u Miamiju, a koja je okončana sličnim rezultatom Denver je ponovno imao daleko bolji šut za tricu, Nuggetsi su ubacili 14 od 28 pokušaja s distance (50 posto), dok je Heat pogodio trk 8 od svojih 25 pokušaja (32 posto).

Na ulasku u posljednjih 12 minuta Nuggetsi su vodili sa 86-73, Miami je ubacio prvih osam poena u završnom dijelu i približio se na 86-81, no to je ujedno bila i najmanja razlika u posljednjem periodu. Tri minute prije kraja susret je još uvijek bio otvoren jer je bilo 97-89 za goste, a onda je Brown ubacio brzih pet poena zaredom i riješio pitanje pobjednika.

Prvu priliku za osvajanje naslova Nuggetsi će imati u noći s ponedjeljka na utorak kada je na rasporedu peta utakmica u Denveru. U slučaju pobjede Heata, serija će se vratiti u Miami za šesti susret koji bi se igrao u noći s četvrtka na petak sljedećeg tjedna, dok bi se eventualna odlučujuća sedma utakmica igrala u Denveru u noći sa 18. na 19. lipnja.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?