posjeta

Delegacija MO i OSBiH u posjeti Vojnoj graničnoj akademiji Armije NR Kine

19.05.2017.
u 10:30

U nastavku službenog posjeta Narodnoj Republici Kini, izaslanstvo Ministarstva obrane i Oružanih snaga BiH je danas posjetilo Vojnu graničnu akademiju Armije NR Kine.

Posjeti Akademiji prethodio je svečani prijem i razgovori sa zapovjednikom Provincijskog područja Shaanxi, generalmajorom Yangom Zhibinom.

U razgovorima sa zapovjednikom Akademije izaslanstvo MO i OS BiH upoznato je o kriterijima i metodologiji odabira te programa izobrazbe i obuke kadeta, kao i znanstvenim i istraživačkim projektima koje ova ustanova provodi. Također, razmijenjene su informacije i iskustva o sveukupnim programima vojnog obrazovanja i obuke u Oružanim snagama BiH i Armiji NR Kine, priopćeno je iz Ministarstva obrane BiH.

Vojna granična akademija smještena je u gradu Xi-an, regionalnom središtu provincije Shaanxi i jedna je od najstarijih vojno-obrazovnih ustanova u NR Kini, s tradicijom i kontinuitetom u radu od 76 godina.

Izaslanstvo MO i OS BiH BiH koje predvodi ministrica Marina Pendeš, još čine zamjenik načelnika Zajedničkog štaba Oružanih snaga BiH generalmajor Mirko Tepšić, tajnik Ministarstva obrane BiH Muhamed Smajić, pomoćnik ministra obrane za međunarodnu suradnju Zoran Šajinović i pomoćnik ministra obrane za financije i proračun Miro Cabo.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije