mostar

'Dan narcisa' obilježen u Mostaru

22.03.2018.
u 12:52

Širom Bosne i Hercegovine danas se obilježava "Dan narcisa", humanitarna akcija čiji je cilj podrška oboljelima od malignih oboljenja.

- Cilj današnje akcije je podići svijest stanovništva o važnosti preventivnih pregleda, jer smo svi vlasnici svoga tijela i naše zdravlje je u našim rukama - kazala je Maja Memić predsjednica mostarske udruge "Novi pogled" koja pruža podršku ženama oboljelima od raka dojke i ostalih malignih oboljenja.

Govoreći o problemima s kojima se oboljele susreću, Memić je kazala kako su neki od najčešćih problema dugo čekanje na preglede, povremene nestašice citostatstatika te problem dugačkih i kompliciranih administrativnih protokola kroz koje onkološki pacijenti moraju proći.

Kada je u pitanju broj oboljelih, Memić je istaknula kako u Bosni i Hercegovini ne postoji registar oboljelih od malignih oboljenja, tako da nitko nema točne podatke.

- Ono što mi iz nevladinog sektora možemo reći je da 22 udruge širom Bosne i Hercegovine godišnje podijele između 1300 i 1400 paketića pomoći svakoj novooperiranoj ženi. To je jedini podatak kojim raspolažemo - kazala je Memić.

Na upit koje su skupine najugroženije, odgovorila je kako pravila nema.

- Dona granica se spustila i, na žalost, žene koje obolijevaju sve su mlađe i mlađe - upozorila je Memić.

U kampanji podizanja svijesti javnosti o važnosti preventivnih pregleda i podršci oboljelima od malignih oboljenja, cvijet narcis izabran je kao simbol proljeća, izdržljivosti, svjetla, života i buđenja nade za bolje sutra.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije