Ministar vanjskih poslova BiH

Crnadak sudjelovao na Beogradskom sigurnosnom forumu

12.10.2017.
u 17:10

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak danas je sudjelovao na Beogradskom sigurnosnom forumu.

Crnadak je u Beogradu sa ministrom vanjskih poslova Republike Srbije Ivicom Dačićem sudjelovao na panelu koji je posvećen Berlinskom procesu, a teme panela su bile otvorena pitanja  i politički dijalog između članica Zapadnobalkanske šestorke WB6, izgradnja carinske unije i zajedničkog tržišta radne snage, napredak u realizaciji ključnih infrastrukturnih projekata s ciljem boljeg povezivanja regije, kao i suradnje i razmjene mladih.

Ministar Crnadak je tijekom svog izlaganja istakao značaj sudjelovanja Bosne i Hercegovine u  Berlinskom procesu u sklopu kojeg se odvija suradnja zemalja članica Zapadnobalkanske šestorke WB6 te je naglasio da je ova vrsta suradnje važna jer donosi konkretne rezultate, posebno u oblastima ekonomije, sigurnosti, rješavanja problema mladih i u drugim segmentima koji utiču na svakodnevni život građana.

Dodao da je važnost Berlinskog procesa u tome što dovodi do povezivanja tržišta zemalja članica WB6 kao i do implementacije zajedničkih infrastrukturnih projekata što će za rezultat imati unapređenje ekonomije u regije.

Još jednom je istakao da je strateški cilj Bosne i Hercegovine punopravno članstvo u Europskoj uniji te je dodao da je pored značajne podrške koju BiH ima od velikog broja zemalja članica EU potrebno uložiti napore da institucije budu jake i nezavisne i to prvenstveno u oblastima koje se bave borbom protiv kriminala i korupcije.

Ovogodišnji Beogradski sigurnosni forum je sedmi u nizu i organizuje se pod nazivom „"Zajednička budućnost u vremenu nesigurnosti", priopćeno je iz Ministarstva vanjskih poslova BiH. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?