Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Vijesti

Čović: Žurno riješiti sva sigurnosna i egzistencijalna pitanja s kojima se suočava bihaćki kraj

30. rujna 2020. u 15:25 1 komentara 601 prikaza
Pogledajte galeriju 1/5

U Bihaću je obilježena 30. obljetnica utemeljenja Hrvatske demokratske zajednice BiH kojoj je nazočio i predsjednik HDZ BiH i zamjenik predsjedatelja Doma naroda PS BiH dr. Dragan Čović. 

U sklopu posjete i svečanog obilježavanja obljetnice HDZ-a BiH, Čović je bio na prijmu i kod bihaćkog gradonačelnika Šuhreta Fazlića s kojim je razgovarao o aktualnim projektima na prostoru Grada Bihaća, kao i svim sigurnosnim izazovima s kojima se bihaćki kraj suočava zbog nekontroliranog protoka migranata. 

Na sastanku je zaključeno kako državna razina, s obzirom na svoje nadležnosti, mora kontrolirati akumuliranje migranata na ovome zapadnom dijelu BiH, te uz koordinaciju nadležnih policijskih i pravosudnih institucija spriječiti sve veće međusobne sukobe među migrantima, kao i sve učestalije napade i provale u obiteljske kuće.  
Domaćini današnjeg obilježavanja 30. obljetnice utemeljenja GO HDZ BiH Bihać predsjednik GO HDZ BiH Bihać Saša Sokač skupa s predsjednikom ŽO USŽ HDZ BiH Franjom Jurićem, predstavili su trenutne aktivnosti i pripreme za predstojeće lokalne izbore u Bihaću.

Čović je izdvojio važnost da se glas hrvatskog naroda čuje na prostoru Grada Bihaća, ne samo zbog infrastrukturnih projekata od lokalnog značaja, nego i zbog uloge hrvatskog naroda u najgorim vremenima opsade bihaćkog kraja. 
Također, Čović je dao potporu okupljenoj koaliciji u okvirima HNS-a kako bi kroz zajedništvo Hrvata na ovome prostoru imali važan glas prema svim budućim, ali i aktualnim strateškim projektima Bihaća.

  • Paromlin:

    Odmah riješiti problem smiješno Dodik ih tjera od sebe, Čova ih tejra od sebe i oni su skuckani gdje je većina Bošnjaka i onda se gospodin sjeti da ima i Hrvata koji žive u tim sredinama i pred njima izigrava ... prikaži još! spasioca. Da nije jadno bilo bi smješno, on i doda samo govore o nefunkcionalnosti države kojom vladaju sa dvije trećine i pljačkaju u istom tom omjeru a za sve him je kriva ona jedna trećina koja ništa drugo ne radi do i oni sami.