predsjednik HDZ-a BiH

Čović: Uvjeren sam da ćemo 6. travnja imati Vladu FBiH

Dragan Čović
Fena
28.03.2023.
u 17:07

- Trebalo nam je četiri do pet mjeseci da dođemo u fazu da najvjerojatnije sutra ili prekosutra usvojimo državni proračun – rekao je Čović.

Predsjednik Hrvatske demokratske zajednice BiH Dragan Čović uvjeren je da će do 6. travnja biti formirana Vlada FBiH, jer to je kranji ustavni rok da se dobije Vlada, kao što je danas bio krajnji rok da se dostave prijedlozi ministara predsjednici FBiH, koja bi sutra trebala imenovati sukladno Ustavu FBiH budući saziv Vlade i ponuditi potpredsjednicima da daju suglasnost na to.

- Trebalo nam je četiri do pet mjeseci da dođemo u fazu da najvjerojatnije sutra ili prekosutra usvojimo državni proračun. Trebalo nam je vremena da izanaliziramo diplome ljudi koji su trebali brinuti o našoj sigurnosti i odgovarati za mnoge od ovih poslova za koje mi nagađamo koju diplomu uopće imaju. Vjerojatno će se i oko političara i oko politika vidjeti što je tko radio i kakve je preinake pravio nakon i za vrijeme izborne kampanje da bi danas dobio priliku blokirati neke stvari. To neka rješe institucije, mi se nećemo baviti s tim – rekao je Čović.

Navodi kako dio njegovih suradnika razgovara s predstavnicima SDA, ali on nije u takvoj poziciji.

Dodao je kako su se neki ranije radovali intervencijama visokog predstavnika, jer su vjerovali da će donositi odluke koje njima odgovaraju, a "danas zagovaraju da se to ni slučajno ne smije dogoditi i organiziraju prosvjede ispred Ureda OHR-a".

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije