Naslovnica Vijesti

Čović u Vukovaru: Hrvati su jedan narod, veze se moraju jačati

01. rujna 2018. u 14:06 1 komentara 194 prikaza
Pogledajte galeriju 1/5

Hrvatski član Predsjedništva BiH Dragan Čović danas se u Vukovaru u odvojenim sastancima susreo sa županom Vukovarsko-srijemske županije Božom Galićem i gradonačelnikom Vukovara Ivanom Penavom.

Čović je upoznao sugovornike sa stanjem u BiH, posebno kada je u pitanju pozicija hrvatskog naroda, a istaknuto je kako su Hrvati jedan narod, baština i izvorište su im zajednički, te se veze i dalje moraju jačati.

Kazao je i kako se BiH mora organizirati po mjeri svih naroda; Hrvati, kao najmalobrojniji narod i danas se moraju boriti za svoje mjesto koje im pripada.

Čović je rekao da je potrebno u što skorije vrijeme izgraditi društvo u kojem nitko od Hrvata neće imati razloga odlaziti iz BiH, te da im kroz legitimne predstavnike u vlasti budu zaštićena prava.

Osvrnuo se i na jučerašnje potpisivanje Ugovora o projektima i programima od interesa za Hrvate u BiH, a koje financira Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske, te još jednom iskazao zahvalnost za svu podršku koju Republika Hrvatska pruža Hrvatima Bosne i Hercegovine.

Nakon sastanaka, Čović, Galić i Penava položili su zajednički vijenac, te upalili svijeće na Memorijalnom groblju Domovinskog rata u Vukovaru, priopćeno je iz Predsjedništva BiH.

  • Smiljan Šokić:

    Evo Čović ponovno obnavlja veze sa Vukovarom. Nakon 26 godina evo ga ovdje., na mjestu zločina. Davnih 90 - tih bijaše direktor Sokola u Mostaru. Tamo su se reparirali zrakoplovi koji su bombardirali Vukovar. Kažu da zločinac uvijek mora doći ... prikaži još!ći na mjesto zločina. On je tu. Čova je bio do sad sve: jugosloven, komunista, antiHrvat, . . . Sad je "uvaženi" borac za hrvatska prava u BiH ? Posavina preko svojih "bajnih" pretstavnika ima dugogodišnju koaliciju sa Čovom. Nemojmo biti kao naši posavski uhljebi. Ignorirajmo ga. On ne voli Posavinu. Mi ne volimo Čovića.