Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Vijesti

Čović u Odžaku: Unaprijediti i proširiti svaki vid suradnje pri realizaciji infrastrukturnih projekata

12. studenoga 2019. u 12:35 0 komentara 195 prikaza
Pogledajte galeriju 1/3

Predsjednik HDZ-a BiH i predsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH dr. Dragan Čović danas je u Odžaku održao sastanak s predsjedništvom Općinskog odbora HDZ-a BiH Odžak, te razgovarao s izaslanstvom Udruga proisteklih iz Domovinskog rata općine Odžak. 

Predsjednik Općinskog odbora HDZ-a BiH Odžak i izaslanik u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH Ilija Ilić izvijestio je predsjednika Čovića o provedenom unutarstranačkom izbornom procesu ali i aktivnostima koje provodi i planira HDZ BiH u Odžaku. Ilić je istaknuo i dobru suradnju sa svim razinama izvršne i zakonodavne vlasti prilikom apliciranja te provedbe određenih infrastrukturnih projekata važnih za Odžak. Naglašeno je, kako treba unaprijediti i proširiti svaki vid suradnje pri realizaciji istih. 
Predsjednik Čović je u svom obraćanju govorio o trenutnoj političkoj situaciji, kao i formiranju svih razina vlasti kroz vođene pregovore. Također, izrazio je očekivanje kako će se u narednim danima urediti određeni iskorak pri konačnom dogovoru oko uspostave vlasti. Podržao je sve prezentirane unutarstranačke aktivnosti, te se osvrnuo na one aktivnosti koje treba odraditi u godini pred Lokalne izbore. HDZ BiH s partnerima iz Hrvatskog narodnog sabora planira dobiti uvjerljivo povjerenje na Lokalnim izborima u svim sredinama gdje su Hrvati većina, pa tako i u Odžaku, naglasio je dr. Čović. 

Predsjednik HDZ-a BiH i predsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH dr. Dragan Čović danas se u Odžaku sastao i s izaslanstvom Udruga proisteklih iz Domovinskog rata općine Odžak. Na sastanku je razgovarano o situaciji u kojoj se nalaze hrvatski branitelji i braniteljske udruge na području Odžaka te zahtjevima branitelja. U budućem razdoblju suradnja će se podići na veću razinu a imenovani dužnosnici svih razina vlasti biti na raspolaganju braniteljima i braniteljskoj populaciji u daljnjim koracima koji su potrebni za nastavak suradnje kao i institucionalno ostvarivanje prava branitelja.

Nakon održanih sastanaka predsjednik Čović sa stranačkim izaslanstvom Odžaka obišao je vodocrpilište Jošava – Potočani koje je od velike važnosti za Odžak. Konačnom izgradnjom vodocrpilišta oko tisuću i 350 stanovnika s tog područja riješit će dugogodišnji problem s nedostatkom pitke vode. Na kraju susreta organizirano je druženje s mještanima.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.