posjetio Stožer civilne zaštite HBŽ

Čović u Livnu: Velika pohvala svim zdravstvenim djelatnicima

08.04.2020.
u 21:10

Predsjednik HDZ-a BiH i predsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH dr. Dragan Čović posjetio je danas Stožer civilne zaštite Hercegbosanske županije u Livnu.

Predsjednik Vlade i Stožera civilne zaštite HBŽ-a Ivan Jozić, upoznao je predsjednika Čovića o stanju u Županiji i poduzetim mjerama kojima je cilj zaustavljanja pandemije koronavirusa. Sastanku je nazočila i Borjana Krišto, zamjenica predsjednika HDZ-a BiH i zamjneiva predsjedatelja Zastupničkog doma PS BiH, priopćeno je iz HDZ-a BiH. 

-Danas smo u posjeti Hercegbosanskoj županiji, do sada smo bili u zadnja dva tjedna uglavnom u komunikaciji video linkovima, sa svim našim stožerima, predsjednicima Vlada, ministrima. Kada su mogućnosti dozvolile, htio sam se izravno upoznati kakvo je stanje u Hercegbosanskoj županiji i što se još može koordinacijom pomoći sa viših razina vlasti, da situacija koliko toliko bude s manje štete prema žiteljima Hercebosanske županije. Ocjena je opća da se Stožer snašao i dobro odgovara na sve izazove i zadatke. Velika pohvala svim zdravstvenim djelatnicima, istaknuo je dr. Čović u obraćanju medijima danas u Livnu.

-Problemi nisu prošli, oni su tu oko nas, pojedina žarišta će se javljati dominanto je to u Hecegovačko-neretvanskoj županiji, a nadamo se da će i to biti brzo sanirano. Ono što je važno da imamo dovoljno ljudi i opreme da možemo svakodnevno odgovarati izazovu pred nama, naglasio je dr.Čović.

-Kroz ove koordinacije želimo stvoriti ambijent pomoći koju želimo kvaliteno usmjeriti kako bi se što prije oporavili ekonomski i kako bi se održala socijalna dimenzija. U to moramo uključiti sve naše županije, na tome intenzivno radimo te ćemo kroz parlamentarno djelovanje na državnoj i federalnoj razini donijeti ključne odluke koje će u dovoljnoj mjeri pomoći, da se mogu sanirati problemi proračuna u općinama u Hercegbosanskoj županiji ali isto tako i županijske Vlade. Posebno zaštiti gospodarstvo od utjecaja pandemije. Na federalnoj razini u startu moraju biti uključene stavke pomoći nižim razinama vlasti, kako su definirani u proračunu i Zakonu o izvršenju proračuna za 2020 godinu. Samu nepogodu nastojat ćemo riješiti dodatnim sredstvima, nastojat ćemo dobiti moratorij na servisiranje vanjskih dugova, moramo i ekonomski i socijalno očivati ovaj i sve druge prostore, poručio je predsjednik Čović.

Izaslanstvo je posjetilo i županijsku bolnicu dr. fra  Mihovil Sučić u Livnu te razgovaralo o pomoći bolnici, kao  i potrebitim dodatnim sredstvima i opremi.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?