Hrvatski član Predsjedništva BiH

Čović se u Mostaru susreo s Wigemarkom

06.07.2018.
u 20:28

Hrvatski član Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović susreo se u Mostaru s voditeljem Izaslanstva Europske unije u BiH i specijalnim predstavnikom Europske unije u BiH Lars-Gunnar Wigemarkom, priopćeno je u petak iz Službe za odnose s javnošću Predsjedništva BiH.

U otvorenom i prijateljskom razgovoru razmijenjena su mišljenja o trenutačnoj političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini te stanju reformi.

Hrvatski član Predsjedništva BiH i ovom je prigodom istaknuo kako je neophodno iznaći rješenja za promjenu Izbornog zakona BiH koja će jamčiti punu ravnopravnost svih konstitutivnih naroda, uz dosljednu primjenu načela legitimnog predstavljanja na svim razinama vlasti.

Ustvrdio je također kako se u ovom slučaju u potpunosti moraju primijeniti i poštivati relevantne odluke Ustavnog suda BiH.

 I ovom prigodom je izraženo žaljenje jer nije na vrijeme postignut dogovor oko održavanja izbora u Gradu Mostaru.

Na kraju sastanka Čović je iskazao jasnu opredijeljenost i optimizam u pogledu nastavka provedbe daljnjih reformskih aktivnosti od vitalnog značaja za europsku budućnost, navodi se u priopćenju.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije