nakon susreta u moskvi

Čović: Putinu sam rekao kako je Rusija pokazala prijateljsko lice, a s Macronom dogovarao skori susret

17.07.2018.
u 10:15

- Ovo je povijesni trenutak za sve Hrvate. Naše srebro sja kao zlato. To je sigurno. Činjenica da u reprezentaciji Hrvatske imamo značajan broj onih koji su rođeni ili su podrijetlom ili radom vezani uz BiH, velika je stvar. Ne smijemo biti preskromni mi iz BiH i na naše zasluge za ovaj uspjeh. Prigoda je ovo za skrenuti pozornost i na odnose u BiH jer BiH mora imati svoju europsku budućnost u kojoj će sva tri naroda biti jednakopravna - kazao je hrvatski član Predsjedništva BiH Dragan Čović nakon što je u Moskvi nazočio finalu Svjetskog nogometnog prvenstva, piše Večernji list BiH. 

Čović je završnu utakmicu između Francuske i Hrvatske pratio u društvu ruskog predsjednika Vladimira Putina, francuskog predsjednika Emmanuela Macrona i predsjednice Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović. Bili su tu i predsjednik FIFA-e Gianni Infantino, predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker i brojni drugi dužnosnici. Predsjednici država su u prijateljskom raspoloženju bodrili reprezentacije u veličanstvenom dvoboju za prvaka svijeta.

Čović je predsjedniku Putinu zahvalio na gostoprimstvu i sjajnoj organizaciji prvenstva, ali i ruskom narodu koji je tijekom natjecanja ugostio navijače iz cijeloga svijeta, pa tako i BiH, te pokazao dobronamjerno i prijateljsko lice. Kazao je kako je Moskva odisala kozmopolitskim i sportskim duhom, koji je bez sumnje poslao pozitivnu sliku u svijet.

Čović je s Macronom razgovarao i o suradnji BiH i Francuske te izrazio spremnost za realizaciju skorog bilateralnoga susreta. U prijateljskom razgovoru s predsjednicom Grabar-Kitarović Čović je istaknuo kako je finale SP-a poseban dan i za Hrvate BiH.

Uspjeh hrvatske reprezentacije ujedno je i uspjeh hrvatskoga naroda u cjelini, koji je mjesec dana u svojoj domovini BiH svim srcem bodrio i pratio vatrene.

Na kraju susreta Čović je čestitao Macronu na pobjedi momčadi njegove zemlje, koja je drugi put postala nogometni prvak svijeta.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?