telefonski sastanak

Čović i Tusk: Primarni ciljevi zaštita zdravlja i ekonomska stabilnosti

01.04.2020.
u 17:35

Predsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine dr. Dragan Čović održao je danas telefonski sastanak s predsjednikom Europske pučke stranke (EPP) Donaldom Tuskom. 

Tijekom sastanka, dužnosnici su razmijenili informacije o različitim mjerama uvedenim diljem Europe za uspješno nadvladavanje krize koronavirusa s posebnim osvrtom na restriktivne i poticajne mjere uvedene u Bosni i Hercegovini. Također, dužnosnici su komentirali kapacitete zdravstva i ekonomije u BiH, ističući da su primarni ciljevi zaštita zdravlja i sigurnosti te ekonomske stabilnosti žitelja i poduzeća diljem zemlje. 

Nadalje, razgovarali su o inicijativi upućenoj čelnicima Europske unije, predsjednici Europske komisije Ursuli von der Leyen i predsjedniku Europskog parlamenta Davidu Sassoliju. Inicijativa traži izuzimanje Bosne i Hercegovine i drugih zemalja Zapadnog Balkana iz odluke EU-a kojom se zabranjuje izvoz medicinske opreme za zaštitu od koronavirusa. 

Dužnosnici su izrazili zadovoljstvo predanom suradnjom i prijateljskim odnosima između dužnosnika BiH i EPP-a koji kontinuirano rade na modernoj, prosperitetnoj i europskoj Bosni i Hercegovini. Nadalje, komentirali su rastući značaj međunarodne solidarnosti i zajednički uloženih napora.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?