Čović primio Urumovu

Čović istaknuo neupitnu predanost europskim vrijednostima

10.06.2020.
u 18:03

Predsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Dragan Čović danas je u Sarajevu primio u nastupni posjet šeficu Ureda Vijeća Europe u BiH Bojanu Urumovu.  

Tom prilikom, Čović je Urumovoj izrazio dobrodošlicu, razgovarajući o dosadašnjoj i predstojećoj suradnji Bosne i Hercegovine i Ureda Vijeća Europe u BiH, ističući doprinos Ureda u području izgradnje, zaštite i promocije vladavine zakona, ljudskih prava i demokracije. 

Dužnosnici su tijekom sastanka govorili o utjecaju globalne pandemije na društvo i politički ambijent BiH, kao i o intenzivnom priljevu migranata u Bosnu i Hercegovinu. 

Također, razgovarano je i o trenutnoj političkoj situaciji, predstojećim lokalnim izborima te stanju u Središnjem izbornom povjerenstvu. Govoreći o putu napretka BiH, Čović je istaknuo neupitnu predanost europskim vrijednostima, izražavajući da budućnost mora sadržavati jasnu i sveobuhvatnu predanost domaćih aktera i međunarodnih partnera potpunoj jednakopravnosti i legitimnom predstavljanju te zaštiti prava i poboljšanju životnih uvjeta svih žitelja Bosne i Hercegovine.  

Na koncu, Čović je Urumovoj zaželio uspjeh tijekom predstojećeg mandatnog razdoblja, izražavajući uvjerenje u kvalitetnu suradnju u budućim poduhvatima na dobrobit Bosne i Hercegovine, saopćeno je PSBiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?