predsjednički iizbori

Čović i Bulić glasali u Mostaru na izborima za predsjednika Hrvatske

Foto: Stojan Lasić
1/5
22.12.2019.
u 11:19

Predsjednik HDZ-a BiH i Hrvatskog narodnog sabora dr. Dragan Čović glasovao je danas u Mostaru na izborima za predsjednika Republike Hrvatske. Lider HDZ-a BiH  glasao je na biračkom mjestu u Osnovnoj školi Petra Bakule.

Na biračko mjesto je došao s pjevačem Matom Bulićem.

U izjavi za medije, nakon glasanja, Čović je izrazio očekivanja da će danas biti pristojna izlaznost u Bosni i Hercegovini, jer su ovi izbori za nas jako važni.

-Ovaj put imamo zanimljive predsjedničke izbore u Republici Hrvatskoj, što se tiče nas, zna se, tu bar nema dileme, poručio je Čović te dodao kako će se ipak, sve odlučiti u drugom krugu izbora.

-Imamo mogućnost, po zakonima Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske, glasovati, onda to pravo jednostavno treba i iskoristi. Za nas je posebno značajno što u prvih pola godine 2020. Hrvatska predsjedava Europskom komisijom, to bi značilo ako mi završimo ovaj posao u Bosni i Hercegovini, što se tiče Vijeća ministara, da možemo biti za istim stolom sa Sjevernom Makedonijom i Albanijom u petom mjesecu u Zagrebu. I upravo taj odnos naš što gradimo s Republikom Hrvatskom na ovakav način, daje najveći značaj funkciji predsjednika u Republici Hrvatskoj. Mi stvaramo sebi bolji put nego što smo uradili zadnjih godinu dana kada je u pitanju europski put u Bosni i Hercegovini, naglasio je Čović.

-Za nas Hrvate u Bosni i Hercegovini opet značajno, poruke koje dolaze s Pantovčaka, uvijek se daleko čuju i ja se nadam da ćemo imati kontinuitet tih poruka kako bi mi ostvarili potpunu jednakopravnost kada je u pitanju izborno zakonodavstvo u Bosni i Hercegovini, zaključio je Čović.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?