predsjednik HNS-a BiH i HDZ-a BiH

Čović: Bošnjačka politika nije svjesna kamo ide

30.05.2018.
u 19:13

Ogromna je odgovornost na Bošnjacima da razumiju da u BiH imamo tri konstitutivna naroda i da ovo nikad neće biti građanska država“, istaknuo je Čović

Dragan Čović, predsjednik HNS-a BiH i HDZ-a BiH te hrvatski član Predsjedništva BiH u intervju portalu Dnevnik.ba koji će objaviti u četvrtak rekao je da bošnjačka elita danas nije svjesna kojim putem ide.

Čović je istaknuo kako dobar dio bošnjačkih političara danas jednostavno nije svjestan posljedica svojih djela.

„Oni koriste metode koje su korištene prije 30 godina. Najbrojniji narod ima i najveću odgovornost za budućnost BiH. To je danas na razini BiH i FBiH bošnjački narod. Ogromna je odgovornost na Bošnjacima da razumiju da u BiH imamo tri konstitutivna naroda i da ovo nikad neće biti građanska država“, istaknuo je Čović.

Dodao je kako se neshvaćanje posljedica vlastitih djela bošnjačkih političara na određeni način vidjelo i tijekom održavanja predizbornog skupa turskog predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana u Sarajevu.

„Vidjeli ste neki dan ovdje posjetu turskog predsjednika i kakvu je to izazvalo reakciju Europe. S Merkel smo 40 minuta pričali o dolasku Erdogana. Da smo o tomu mi Hrvati više govorili, to bi još više produbilo jaz“, rekao je između ostalog Čović.

Ključne riječi

Komentara 4

ZL
ZLIČKO
07:18 31.05.2018.

Konjina od ustašstva ne vidi ništa.Sam pao sam se ubio.

KO
kosovo99
20:54 30.05.2018.

Ajde bre akademiče - ne tresi trešnju koja je već otresena. Prolupao si, propao i sada hajde marš u prvu domovinu; jen, dva, jen,dva... A ono za logor i UZP, to te neće mimoići. Ratni zločini ne zastarjevaju!

Avatar Feral
Feral
18:51 31.05.2018.

Čoviću ne prdi siti siti smo i tebe i tvoga hrvatstva

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?