Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Vijesti

Čović: Borba za budućnost Hrvata nema cijenu

Nastojimo osigurati potpunu jednakopravnost hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini, predstavljenu kroz legitimne predstavnike, upravo onako kako je to definirao Ustav BiH“, naglasio je Čović.
13. listopada 2020. u 15:54 0 komentara 488 prikaza
Pogledajte galeriju 1/3

Svečanom sjednicom Županijskog odbora HDZ-a BiH Soli, danas se obilježila 30. obljetnica osnivanja HDZ-a BiH u Tuzli. Obljetnici je nazočio i predsjednik HDZ-a BiH dr. Dragan Čović.

Obraćajući se na svečanoj sjednici, Čović je uputio čestitke povodom 30. obljetnice utemeljenja HDZ-a BiH nazočnim članovima, utemeljiteljima, braniteljima, Mladeži i Zajednici žena, te uputio i nekoliko važnih poruka za predstojeće lokalne izbore u BiH, priopćeno je iz HDZ-a BiH. 

Čović je naglasio kako su lokalni izbori prilika za ostvariti rezultat kako bi mogli nastaviti borbu za Hrvate u Tuzli. “Borba za budućnost Hrvata nema cijenu, a budućnost je u našim rukama, stoga se moramo nastaviti vrijedno boriti“, poručio je dr. Čović.

“Zalažemo se za budućnosti domovine Bosne i Hercegovine, zemlje tri potpuno ustavno jednakopravna konstitutivna naroda. Nastojimo osigurati potpunu jednakopravnost hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini, predstavljenu kroz legitimne predstavnike, upravo onako kako je to definirao Ustav BiH“, naglasio je Čović.

“Sva moguća podrška stranke ali i dužnosnika HDZ-a BiH izvršne i zakonodavne vlasti svih razina ovdje u Tuzli neće izostati. Dobro organizirani, uz jasan cilj, svakako ćemo polučiti i očekivane rezultate na predstojećim lokalnim izborima u ovoj županiji“, dodao je Čović uz poziv da se očuva jedinstvo hrvatskog naroda i kako bi se izborili za svoju opstojnost, kroz zajedništvo unutar HDZ-a BiH i kroz Hrvatski narodni sabor.

Predsjednik Županijskog odbora HDZ-a BiH Soli Danijel Nikolić je uputio zahvalu utemeljiteljima koji su osjećajući hrvatsko biće i hrvatski ponos ohrabrili se i utemeljili HDZ BiH koji je danas središte političkog promišljanja većine Hrvata koji žive u BiH.

“HDZ BiH je na ovim prostorima imao svoje uspone i padove, ali uvijek je bio oslonac za Hrvate. Nas je danas na desetine tisuća koji smo odlučni biti dio ove snažne zajednice i uvijek će nas biti bez obzira kako to ponekad izgledalo teško. Naša lokomotiva koja vozi od Gradačca preko Srebrenika, Čelića, Lukavca, Tuzle, Živinica je prošla različita vremena i iskušenja, ali je tu spremna za nove izazove i putnike“, istaknuo je Nikolić.

“Našim radom držimo kontiniutet broja glasova iako smo u proteklih desetak godina tek jedom nešto manje od dvije godine bili dio vlasti na županijskoj razini. Uvjeren sam da bi izborni rezultat bio znatno bolji da imamo poluge kojima možemo rješavati određene potrebe hrvatske zajednice koja ovdje djeluje. Ustavnost Vlade i pokušaj tihog gušenja političkih prava hrvatskog naroda vrlo je slikovit primjer težnje bošnjačke politike da nas obeshrabri i da na nama pokazuje tu dominaciju većine nad manjinom kako se u zadnje vrijeme izražavaju. Pred nama su lokalni izbori na kojima ćemo još jednom potvrditi apsolutno povjerenje unutar Hrvata. Mi smo uvijek pred izazovima i zato vjerujem u osobe koje su na listama i koje vode političke procese da će osigurat našu parlamnetarnost u svakoj od sredina gdje djelujemo. Zbog toga nas još jednom potičem na snažno hrvatsko zajedništvo i gradnju uspješnih mostova s Bošnjacima. U svemu tome naš hrvatski identitet treba ostat prepoznatljiv“, zaključio je Danijel Nikolić, predsjednik Županijskog odbora HDZ-a BiH Soli.

Na obilježavanju 30. obljetnice osnutka Hrvatske demokratske zajednice Bosne i Hercegovine na području Tuzlanske županije o prvim okupljanjima Inicijativnog odbora, osnivačkom sastanku, utemeljiteljima, sudionicima tih događaja, predvoditeljima HDZ BiH Soli sve do danas, govorio je počasni član HDZ-a BiH fra Josip Zvonimir Bošnjaković.

Uz čestitku na velikoj obljetnici, osvrnuo se na proteklih 30. godina koje su preznačajne za korist hrvatskog naroda. Govoreći o nepovoljnim političkim prilikama, pohvalio je vrijedno zalaganje na traženju rješenja i ostvarenju jednakopravnosti hrvatskog naroda u BiH te na svemu što je učinjeno kroz 30. godina djelovanja, od osnivanja HDZ-a.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.