Svoju popularnost doživio je tijekom karantene kada su ljudi svakodnevno na društvene mreže objavljivali pripremu i ukrašavanje ovog jednostavnog, ali i zdravog priloga. Možete ga jesti uz salatu, kajganu, ili napraviti sendvič.
Jednostavna je i lagana verzija kruha, a za pripremu vam trebaju samo 3 jaja, 60 g krem sira i prstohvat soli.
Zagrijte pećnicu na 150°C i obložite lim papirom za pečenje. Bjelanjke od žumanjaka odvojite u dvije srednje zdjele. Dodajte sol u bjelanjke i uz pomoć miksera napravite čvrsti snijeg. Žumanjcima dodajte krem sir, a zatim ih ručnim mikserom pomiješajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu. Nježno dodajte smjesu bjelanjaka u žumanjke i promiješajte.
Žlicom izvadite smjesu i oblikujte šest ili osam komada kruha. Pecite dok ne poprimi zlatnu boju, 25 do 30 minuta. Možete dodati razne začine poput češnjaka, ružmarina ili čak i malo naribanog sira.