Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Vijesti

Članovi Predsjedništva BiH na polaganju kamena temeljca za put Beograd-Sarajevo

20. rujna 2019. u 13:11 0 komentara 173 prikaza

Predsjedništvo Bosne i Hercegovine je prihvatilo poziv predsjednika Republike Srbije  Aleksandra Vučića, upućen članovima Predsjedništva BiH za sudjelovanje na trilateralnom sastanku Republike Srbije, Bosne i Hercegovine i Republike Turske u Beogradu, 8. listopada 2019. godine.


Predsjedništvo Bosne i Hercegovine je prihvatilo poziv prеdsјеdnikа Rеpublikе Slоvеniје Bоrutа Pаhоrа upućеn člаnоvimа Prеdsјеdništvа BiH, za službeni posjet Rеpublici Slоvеniјi.


Predsjedništvo Bosne i Hercegovine je prihvatilo poziv za sudjelovanje na World Holocaust Forumu (WHF) pоd nаzivоm „Sjećanje na holokaust i borbu protiv antisemitizma“, kојi ćе biti оdržаn u Jerusalemu, 23. siječnja 2020. godine. Izaslanstvo Bosne i Hercegovine predvodit će predsjedatelj Predsjedništva BiH Željko Komšić. 


Predsjedništvo Bosne i Hercegovine je prihvatilo poziv za sudjelovanje na Međunarodnoj konferenciji o sprječavanju seksualnog nasilja u sukobima, koji će se održati u Londonu,

18.-20. studenoga 2019. godine. Izaslanstvo Bosne i Hercegovine predvodit će predsjedatelj Predsjedništva BiH Željko Komšić.


Predsjedništvo Bosne i Hercegovine je dalo suglаsnоst Agenciji za pronalaženje ratnih zarobljenika/nestalih u akciji pri Ministarstvu obrane SAD-a (DPAA) zа rеаliziranje projekta lociranja i identifikacije pripadnika Vojske Sjedinjenih Američkih Država koji su sudjelovali u II. svjetskom ratu.


Predsjedništvo BiH je donijelo odluke o prihvaćanju:

- Sporazuma o financiranju i projektu između Bosne i Hercegovine („Primatelj“), koju predstavlja Ministarstvo financija i trezora, i Republike Srpske („Republika Srpska“), koju predstavlja Ministarstvo financija, i grada Gradiška („Agencija za izvršenje projekta“), koji predstavlja gradonačelnik, i KfW-a, Frankfurt am Main („KfW“), u iznosu od 10.266.845,46 EUR – Prikupljanje i tretman otpadnih voda Gradiška – Faza 1;


- Sporazuma o grantu između Razvojne banke Vijeća Europe i Bosne i Hercegovine u svezi s Regionalnim stambenim programom – BiH-6 (2018).


Predsjedništvo Bosne i Hercegovine je donijelo Odluku o pristupanju Multilateralnoj konvenciji za provedbu mjera u okviru Sporazuma o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja za sprečavanje erozije porezne baze i prenošenja profita (MLI), priopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.