SARAJEVO

Izaslanstvo PSBiH na prvom dijelu redovitog godišnjeg zasjedanja PSVE

22.01.2021.
u 10:30

Članovi izaslanstva Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Europe (PSVE) sudjelovat će na prvom dijelu redovitog godišnjeg zasjedanja PSVE, koje će biti održano  u Strasbourgu od 25. do 28. siječnja. 

Dnevnim redom zasjedanja predviđen je izbor predsjednika i potpredsjednika PSVE, kao i verifikacija imenovanja članova komiteta PSVE. Na ovom zasjedanju bit će izabran i generalni tajnik PSVE, zamjenik generalne tajnice Vijeća Europe, kao i sudci u Europskom sudu za ljudska prava iz Grčke i Švicarske.

Tijekom drugog dana zasjedanja bit će obavljena rasprava o provođenju presuda Europskog suda za ljudska prava, kao i rasprava o restrikcijama rada nevladinih organizacija u zemljama članicama Vijeća Europe.

Tijekom zasjedanja parlamentarci će raspravljati i o etičkim, pravnim i praktičnim pitanjima u vezi sa cjepivom protiv Covid-19, kao i o diskriminaciji nad osobama sa kroničnim i dugotrajnim bolestima.

Očekuje se da će se parlamentarcima, u svojstvu predsjedavajućeg Komiteta ministara Vijeća Europe, obratiti ministar vanjskih poslova SR Njemačke Heiko Maas, kao i generalna tajnica Vijeća Europe Marija Pejčinović - Burić.

Zimsko zasjedanje PSVE, prvo nakon izbijanja pandemije koronavirusa (Covid-19), bit će održano u hibridnoj formi, što znači da će jednom broju parlamentaraca biti omogućeno da izravno nazoče zasjedanju, dok će većina članova PSVE, uključujući i sve članove Delegacije PSBiH, imati mogućnost da u radu sjednice sudjeluju u online formatu, saopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?