REAKCIJE VATRENIH

Ćirini brončani: 'Ne mogu vjerovati da nećemo popiti kavu. Hvala mu na svemu, bio je neponovljiv'

08.02.2023.
u 10:51

Stigla je tužna vijest za Hrvatsku i naš sport - preminuo je legendarni trener Miroslav Ćiro Blažević. Ćiro se već duže vremena borio s rakom prostate i sada je, nažalost, tu bitku izgubio. Ćiro je sutra trebao proslaviti 88. rođendan. Informaciju o odlasku Ćire doznali smo iz najužih krugova njegove obitelji. Legendarni trener preminuo je jutros u bolnici u Zajčevoj nakon što mu se sinoć stanje pogoršalo i hitna je došla po njega. 

Za reakcije smo nazvali i dvije legende hrvatske reprezentacije koje su s Ćirom osvojile brončanu medalju u Francuskoj nezaboravne 1998. godine.  

- Imao sam krasna iskustva s velikim trenerima, ali ipak Ćiro i Cico za mene su bili posebni. 1982. godine me tata vodi ona stadion, to su nezaboravni dani i te će emocije za mene uvijek ostati posebne, drugačije. Kod Ćire sam debitirao u seniorskog nogometu uveo me u reprezentaciju. Bio je najznačajniji trener u mom životu, iako su me vodili velikani od Ancelottija pa da ne nabrajam dalje. Ćiro je ipak bio avangarda, motivator kakav se više neće pojaviti. Sjećam se situacije prije Nizozemske u borbi za treće mjesto, stigli smo autobusom pred ulaz na stadionu, nisu nas htjeli odmah pustiti, zamolili su nas da odemo malo unazad, a onda je Ćiro povikao: Ovo je Hrvatska, ne idemo mi  nazad, samo naprijed. Rekao nam je da svi izađemo vani i pješke prođemo rampu. Nevjerojatno je kako nas je motivirao prije utakmice za broncu, puno je komunicirao s nama i pomogao nam je da izađemo na teren u pravom stanju jer motivacije nije nedostajalo, nije bilo opcije za to. Došao je i predsjednik Tuđman, to je također bio motiv. A kad se sjetim njegovih spektakularnih zezancija kojima je zavaravao protivnika. Nedostajat će mi, on je bio pionir, posebna ličnost koja je zauvijek upisala Hrvatsku u povijest. Bili smok tada mala zemlje, pamtit će se to što smo postigli iako su nas dečki 2018. konačno prestigli - rekao nam je Dario Šimić

- Ne možemo kazati da je ovo bilo neočekivano, dijagnoza je bila teška, i jako sam potresen i tužan. Takav je život, bolest ne pita,  a naš Ćiro dugo se borio s teškom bolešću. Ovaj put nije pobijedio, ali on je pobjednik za nas i svi njegovi bivši suigrači, kao i većina suradnika, danas su žalosni. Otišao je neponovljiv trener i šef.  Zaista sad ne mogu vjerovati da više nikada nećemo popiti kavu zajedno, da više nećemo pričati. No uvijek ću se smijati kad se sjetim svih naših anegdota, a toliko ih je bilo. Rad s Ćirom na terenu je bi pun suza i smijeha, a van terena samo smijeh. Po tome ću ga najviše pamtiti. I hvala mu na svemu, hvala što je pomogao meni kad sam otišao u mladim godinama, hvala i u ime svih nas kojima je značilo da cijeli svijet '98 čuje za nas. Igračima je dodatni motiv bila još jedna činjenica... - poručio je Goran Vlaović

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije