službeni posjet

Češki vojni izaslanik u RH posjetio općinu Tomislavgrad

10.10.2018.
u 16:42

Načelnik općine Tomislavgrad Ivan Vukadin i predsjednik Općinskog vijeća Luka Krstanović primili su danas u službeni posjet češkog vojnog izaslanika u Republici Hrvatskoj pukovnika Karela Nejedlya.

Kako su obavijestili iz ureda načelnika Općine, bio je to radni sastanak vezan na temu obnove spomen-obilježja poginulim pripadnicima čeških oružanih snaga, u sastavu SFOR-a, koji su poginuli u helikopterskoj nesreći 25. listopada 1998. godine nedaleko od naselja Stipanjići. 

Prilikom razgovora o obnovi spomenutoga spomen-obilježja, istaknuta je zavidna razina uvažavanja i nastojanja da se ne zaboravi niti jedna žrtva poginula u misiji očuvanja mira u Bosni i Hercegovini.

Kod spomen-obilježja u Stipanićima, pored Tomislavgrada, prije mjesec dana obilježena je 20. obljetnica helikopterske nesreće na planini Tušnici u kojoj su 25. listopada 1998. godine živote izgubili pripadnici helikopterske posade češkoga ratnoga zrakoplovstva, stradali u ispunjavanju svoje mirovne misije u BiH, u okviru tadašnjega SFOR-a.

 Uz predstavnike ministarstva obrane Češke Republike, suborce stradalih, rodbinu i prijatelje komemoraciji je nazočilo i izaslanstvo općine Tomislavgrad predvođeno predsjednikom Općinskoga vijeća Lukom Krstanovićem, dok je u izaslanstvu iz Češke Republike bila i Jana Černochová, predsjedateljica Odbora za obranu češkoga parlamenta.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?