Blagdan Bogojavljenje

Časni križ u ledenoj Neretvi kod Mostara osvojila 16-godišnja Slađana Milićević

19.01.2022.
u 14:04

Slađana Milićević iz Nevesinja pobjednica je plivanja za Časni križ u Ortiješu kraj Mostara. 
Naime, šesnaestogodišnja Hercegovka prva je žena u povijesti koja je osvojila, ali se i natjecala za Časni križ u Mostaru. 

"Velika mi je čast. Inače ovdje provodim ljeto i svakodnevno plivam. Drago mi je što sam jedina žena ovdje i nadam se da će sljedećih godina odvažiti i druge te zaplivati", kazala je Milićević. Hladna Neretva nije spriječila odvažnu djevojku da pretekne muške konkurente te se upiše u povijest. 

Organizator plivanja za Časni križ paroh blagajski Branimir Borovčanin naglasio je kako je ovo najmasovnije plivanje do sada te kako je posebno ponosan što je ovogodišnje plivanje obilježila djevojka. 

"Ovo je prvi put da je žena sudjelovala u plivanju. Nadamo se da će u idućim godinama njezin potez ohrabriti druge djevojke i žene da nam se pridruže. Ovo nije muška manifestacija", naglasio je Borovčanin. 

On je naveo kako je plivanje proteklo bez ikakvih problema, kao i svih prethodnih godina te istaknuo kako se nada da će manifestacija plivanja za Časni križ iduće godine privući još više natjecatelja. 

Podsjetimo, plivanje za Časni križ u Mostaru prvi put je održano 2017. godine u Mostaru te je postao tradicionalan za Srpsku pravoslavnu zajednicu. Srpska pravoslavna crkva proslavlja 19. siječnja Bogojavljanje, blagdan krštenja Isusa Hrista kojim je počela njegova misija i propovijedanje vjere. 

Komentara 1

IJ
I ja tebi
18:46 19.01.2022.

Bravo Slađana !

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?