Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Vijesti

Carinska tarifa BiH usklađena s Kombiniranom nomenklaturom EU

03. prosinca 2019. u 13:54 0 komentara 35 prikaza
Vijeće ministara BiH

Vijeće ministara BiH, na prijedlog Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa, donijelo je Odluku o utvrđivanju carinske tarife za 2020. godinu, koja je u potpunosti usklađena s Kombiniranom nomenklaturom Europske unije za 2020. godinu.

Na ovaj način stvaraju se uvjeti za uspješnije obavljanje vanjskotrgovinskih poslova između gospodarskih subjekata u Bosni i Hercegovini i gospodarskih subjekata u zemljama potpisnicama CEFTA sporazuma, odnosno državama članicama Europske unije.

U odnosu na postojeću Carinsku tarifu BiH izvršena su odgovarajuća usklađivanja bh. nomenklature, uz tehničke popravke same odluke. Također su otvorene dvije nove ex pozicije radi praćenja izvoza drveta bukve od najnižeg stupnja obrade do finalnog
proizvoda, čime je prihvaćen prijedlog svih komora u BiH.

Carinsku tarifu usvaja Vijeće ministara Bosne i Hercegovine na godišnjoj razini, a priprema je Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa i dostavlja na usvajanje do 5. prosinca svake godine, priopćeno je iz Vijeća ministara BiH. 

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.