recept

Brzo i bez pečenja: Čoko moko Plazma torta gotova za 15 minuta

šerpica
06.10.2021.
u 17:48

Sočna i lagana, ovo je torta za čiju pripremu nije potrebno izvojiti mnogo vremena. Pored toga, nije vam potrebno ni neko posebno kulinarsko umijeće kako biste je napravili, a odlična je opcija kada želite brz i jednostavan kolač koji je veoma ukusan, piše minimagazin.info. Prijatno!

Sastojci

150 grama pečenih lješnika

300 grama mljevenog keksa (Plazma ili po ukusu)

pakovanje tamnih kora za torte 700 grama

200 grama šećera u prahu

600 grama kisele pavlake

5 kesica šlaga (oko 250 grama ili može i slatka pavlaka)

300 ml kisele vode

700 ml čokoladnog mlijeka.

Priprema

Prvi fil: 

Umutite šlag sa kiselom vodom (ili umutite slatku pavlaku za šlag).

Drugi fil: Izmiješajte kiselu pavlaku i šećer pa dodajte mljeveni keks i mljevene lješnike. U ovaj fil dodajte 5 kašika umućenog šlaga tj. od prvog fila odvadite.

Filovanje: Izbockati koru čačkalicom, da bolje upije čokoladno mlijeko. Natopiti koru sa dosta čokoladnog mlijeka, budite strpljivi dok ne upije. Premažite filom od lješnika pa zatim šlagom. Staviti drugu koru, izbockati, natopiti čokoladnim mlijekom, opet sačekati da upije pa premazati filom od lješnika i onda opet šlagom.

Za premazivanje gornje kore i stranica iskoristite nekoliko kašika fila od lješnika izmiješanih sa 2-3 kašike šlaga. Zagladite pa tortu stavite u frižider na par sati, da se ohladi. Nakon što tortu izvadite iz frižidera, počnite s ukrašavanjem. Možete je ukrasiti šlagom, fondanom ili rastopiti 150 grama čokolade sa 50 grama putera i jednom kašikom ulja.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?