Oko 2300 navijača iz BiH, Hrvatske i dijaspore na SP-u

FOTO: Brojni navijači iz BiH preplavili Katar, ugradili se i u broncu

28.11.2022.
u 11:11

Navijači Hrvatske idu s voljenom zemljom i na kraj svijeta, a potvrda tome je i ovaj put u Katar. O tome smo razgovarali i s predsjednikom Izvršnog odbora navijačke skupine "Mi Hrvati" koji nam je kazao da oko 2300 navijača iz BiH, Hrvatske i dijaspore podržava Vatrene na Svjetskom prvenstvu u Kataru.

Okupljanje

- Prvo smo dobili 5 tisuća ulaznica, ali mnogo ih je povučeno jer se smatralo da će sve biti jako skupo, pa ih je nakon toga, tko god je htio, mogao kupiti u sektorima koji su bili ponuđeni. U prvoj utakmici bilo je teško organizirati pravo navijanje jer smo bili raštrkani, pa se pokušavamo grupirati da smo na tribinama gdje je najveća skupina hrvatskih navijača i da se zamijenimo, ako treba, za ulaznicu, tako da nas bude više na jednom mjestu - priča nam Bulić. Kaže i da je ozračje u Dohi pravo "hrvatsko".

- Razvili smo zastavu, imamo prepoznatljiva obilježja i, bez obzira na to što smo mala država, dobro smo se predstavili u Kataru. Pokupili smo i simpatije zbog odora koje smo nosili jer smo održali kontekst grada domaćina, ali smo sačuvali hrvatski štih s novim dresom i znakovljem kluba navijača "Mi Hrvati". Također, kako smo međunarodno priznata navijačka skupina, igrali smo i Svjetsko prvenstvo navijača te osvojili treće mjesto. Pobijedili smo i Brazil. A Hrvatskoj želimo da ode dvije stepenice više, a sve počinje ovim prvim koracima - stava je Bulić. Kazao je i da će se u BiH utakmice gledati organizirano - od Žepča do Mostara, Čapljine, Ljubuškog, Gruda... - Potrudili smo se napraviti neko pozitivno ozračje gdje god djelujemo. Iako vrijeme adventa nije specifično za svjetska prvenstva, trudimo se koliko možemo i nadamo se da će i izrečene molitve u ovim danima pomoći reprezentaciji - kaže Bulić. U Kataru smo pronašli i Ervina Leku, koji u Dohi slavi 52. rođendan. Ni on sam se na prvu ne sjeća na koliko je natjecanja bio.

Za početak ga pitamo je li Katar usporediv s ostalim državama gdje se dosad igralo. - Pa čujte, ovo je mjesto novo. Po mom mišljenju, nogomet ne pripada Kataru i mnogo je toga umjetno. Do smještaja prođemo pored tri stadiona, to je sve u nekom krugu u Dohi. Ali ima ovo i svoje prednosti. Ljudi će upoznati kulturu. Mi Hrvati ćemo na tribinama, kao i uvijek, dati sve od sebe, a nadamo se i da će igrači uzvratiti borbenošću - kaže.

Proslava rođendana

Pitamo ga i ima li piva na Mundijalu, na što se od srca nasmijao. - Ja sam dobio jedno od naših navijača u zračnoj luci. Gospodin Jure me počastio pivom, ali odmah su nas okružili, pa sam ga morao popiti na licu mjesta. No što je, tu je, treba poštovati domaćina i njegovu kulturu - kaže nam vjerni navijač. A i Hrvati iz Posavine redovito su uz reprezentaciju Hrvatske, bilo da se radi o nogometašima, rukometašima, košarkašima ili teniskoj reprezentaciji. Ovih dana Posavina je sva u kockicama, restorani i kafići puni su navijača koji zdušno navijaju za ekipu Zlatka Dalića.

Do dalekog Katara stigli su oni najuporniji kako bi pružili podršku Vatrenima, a među njima su Matej i braća Perica i Miroslav Baotić. Također, i iz Tolise se krenulo put Katara... do pobjede!•

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?