Porezna uprava FBiH

Broj zaposlenih od 11. do 19. svibnja povećan za 2154

radnici
22.05.2020.
u 13:03

Ukupan broj zaposlenih u Federaciji BiH na dan 19. svibnja 2020. po prebivalištu osiguranika iznosi 510.073, dok po sjedištu poslodavca taj broj iznosi 510.321.

Od 11. do 19. svibnja 2020. broj zaposlenih po prebivalištu osiguranika je povećan za 2154.

Objavljeni podaci o zaposlenim osobama su kreirani na osnovu obrazaca koji su procesuirani do posljednjeg statusa i proslijeđeni nadležnim izvanproračunskim fondovima. Razlika u broju zaposlenih prema prebivalištu i mjestu rada, zasnovana je na proceduri generiranja i vrsti podataka.

- Naime, broj zaposlenih se bazira na prebivalištu zaposlenika (JMBG) bez obzira gdje je osoba zaposlena (u općini prebivališta ili drugoj općini ili u istoj županiji ili drugoj županiji), a broj zaposlenih prema mjestu rada, odnosno prema mjestu poslodavca (JIB-a), generiran je prema broju zaposlenih kod obveznika uplate doprinosa, bez obzira radi li se o punom ili nepunom radnom vremenu, ili gdje zaposlenik ima prebivalište (može biti iz općine gdje je zaposlen, ali može biti iz druge općine ili druge županije), tako da je razlika u broju za onu vrijednost koja odgovara broju osoba koje imaju dva ili više radnih mjesta sa nepunim radnim vremenom - priopćeno je iz Porezne uprave FBiH.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?