Naslovnica Vijesti

Bradara: Sjednicu ću sazvati odmah nakon potvrde rezultata

11. veljače 2019. u 17:43 0 komentara 369 prikaza
Foto: Fena

Predsjedateljica Doma naroda Parlamenta Federacije BiH izjavila je da prati situaciju i da pozdravlja zasjedanje Središnjeg izbornog povjerenstva održano danas u najkraćem mogućem roku od trenutka kada je i posljednja skupština izabrala izaslanike (petak), ali i da suprotno mišljenju javnosti ili pojedinih medija, posao SIP-a nije završen, i da nažalost "njeno vrijeme" u vezi mogućnosti sazivanja sjednice još nije nastupilo.

- Ne znam koliko su kolege iz SIP-a danas ove informacije uspjele iskomunicirati sa javnosti, ali, nakon njihovog današnjeg utvrđivanja rezultata, slijedi rok za žalbe u roku od dva dana. Prije službene potvrde odnosno objave u Službenom glasniku, nažalost, sazivanje sjednice nije moguće. Prema dostupnim informacijama, SIP bi rezultate, djelomično ili potpuno mogao potvrditi u četvrtak a objaviti već u petak, i nakon toga bi u najkraćem poslovničkom roku sjednica bila zakazana - navela je Bradara u izjavi dostavljenoj iz Doma naroda Parlamenta FBiH.

Dodala je kako su to činjenice na koje je upozoravala i prije samih izbora a pogotovo nakon njih, odnosno prije Odluke SIP-a o popunjavanju Doma naroda, te da je osim toga, više puta apelirala na skupštine da izvrše izbor izaslanika i da je rok davno prekršen.

- Tako da sve ono što bude do mene, a to je sazivanje sjednice u najkraćem poslovnički mogućem roku, od potvrđivanja konačnih ili djelomičnih rezultata, ću ispuniti. Nadati se da će sjednica biti već početkom sljedeće sedmice. Što se samog proračuna tiče i priprema za njegovo izglasavanje, moj ured već prati ovaj proces kako bi ga maksimalno ubrzali, a sve insinuacije glede starog saziva još jednom ponavljam, su netočne i zlonamjerne jer s prvim izabranim novim izaslanikom, ta mogućnost je isključena- obrazložila je predsjedateljica Doma naroda Parlamenta FBiH.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.