SARAJEVO

Bradara podržala natjecanje matematičara, preuzela pokroviteljstvo 'Dana Tolise'

27.03.2023.
u 16:07

Predsjednica Federacije Lidija Bradara prihvatila je pokroviteljstvo ovogodišnjeg izdanja manifestacije "Dani Tolise", koja će biti održana u Tolisi na području općine Orašje. 

- Tim povodom održan je sastanak s predstavnicima zaklade 'Terra Tolis', koja stoji iza tog projekta. Predsjednik Zaklade Daniel Dominković, dopredsjednik Krunoslav Oršolić te član Upravnog odbora Mario Oršolić posjetili su predsjednicu Bradara te prezentirali plan za ovogodišnje izdanje, 17. po redu, manifestacije koje će početi 29. svibnja i trajati do 4. lipnja - navodi se. 

Kako su predstavnici Zaklade kazali, svake godine se trude uvoditi nove sadržaje ili poboljšati postojeće koji obuhvataju razne kulturne, sportske, zabavne, glazbene sadržaje. Osim toga, svake godine Zaklada "Terra Tolis" promovira i knjige u vlastitoj nakladi. Ove godine poseban naglasak bit će na proslavi velike obljetnice - 200 godina od osnutka prve pučke škole u BiH, koja je 1823. godine osnovana baš u Tolisi.

Tolisa, naseljeno mjesto grada Orašje, ima veliku važnost kad se radi o tradiciji i kulturi ne samo za posavski kraj nego i za cijelu BiH, a manifestacija "Dani Tolise" na najbolji način promovira sve te vrijednosti.

Bradara je, za vikend, bila pokroviteljica i Federalnog natjecanja iz matematike za srednje škole koje rade po hrvatskom nastavnom planu i programu.

- Na otvaranju natjecanja, koje organizira Udruga matematičara 'Ruđer Bošković' a održano je u Franjevačkoj gimnaziji u Visokom, Bradara je kazala da je ulaganje u obrazovanje uvijek investicija, a takvi projekti su važni kako za promociju i potvrđivanje znanja tako i za širenje socijalnih mreža učenika - saopćeno je iz Ureda predsjednice FBiH.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?