Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Vijesti

Bošnjački politički i državni vrh mora konačno osuditi zvjerske pohode i zločine mudžahedina u BiH

25. siječnja 2021. u 16:41 0 komentara 921 prikaza

Povodom presude Sakibu Mahmuljinu, ratnom zapovjedniku 3. korpusa Armije BiH Odjel za branitelje HNS-a uputio je priopćenje za javnost koje prenosimo u cijelosti.

"Presuda ratnom zapovjedniku 3. korpusa Armije BiH i direktnom rukovoditelju odreda „El Mudžahid“ čiji su članovi činili zločine nad nebošnjačkim stanovništvom konačno su dobili svoj pravni ishod. Etničko čišćenje, praćeno odsijecanjem glava i monstruoznim ubojstvima, ritualnim metodama od strane mudžahedina na prostoru zeničkog kraja i Središnje Bosne posebno su postali upečatljivi tijekom 1993. godine kada ova postrojba postaje službeno u sastavu 3. korpusa tzv. Armije BiH kao muslimansko-bošnjačke vojske na čijem je čelu bio upravo nedavno osuđeni Mahmuljin. 
Nacionalni sukobi iskorišteni su za radikalnu islamsku ideologiju i „džihadsku borbu“ kao preteče današnjeg djelovanja zloglasnog ISIL-a na prostoru Europe. Lašvanska dolina i hrvatski narod Središnje Bosne bili su žrtve zločinačkog i ritualnog djelovanja i ubojstava jedinice „El Mudžahid“ čiji zločini u Miletićima, Bikošima i nizu drugih mjesta i danas nisu rasvijetljeni. Šestorica pripadnika ove jedinice bili su organizatori terorističkog napada na WTC 2001. godine što bošnjačko političko vodstvo i danas prešućuje.
Radikalna ideologija utemeljena na islamskom tumačenju borbe protiv „nevjernika“ zvjerskim metodama i danas se, nažalost, opravdava od strane bošnjačkog političkog i državnog vrha koji direktno odgovorne pojedince veličaju i predstavljaju herojima. Masovne grobnice, ritualna ubojstva i kampovi koji su služili kao logori za nedužne civile nikad nisu doživjeli osudu službene bošnjačke politike. Umjesto osude, ista politika zdušno brani i opravdava ubojstva i zločine nedužnih civila za čijim se posmrtnim ostacima i danas traga. 
Pravna država i njeno djelovanje moraju imati svoje pravno uporište čije rezultate odbijaju oni koji bi takvo djelovanje upravo trebali zagovarati. Pozivamo sve oni koji i danas negiraju i odbijaju osuditi monstruozne zločine osuđenih pojedinaca da pokažu pijetet prema žrtvama istih kako bi ovo društvo konačno usvojilo europske dosege i civilizacijski iskorak zapadnog svijeta kojem pripadamo, a sukladno 14 prioriteta Europske komisije koji naglašavaju jamčenje neovisnosti pravosuđa kao preduvjet i imperativ europske budućnosti BiH, stoji u priopćenju.

 | Autor :

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.