JESTE LI ZNALI?

Bok, leđa ili trbuh: Stručnjaci otkrili koja je najzdravija poza za spavanje

31.07.2020.
u 21:57

Svi imamo neku omiljenu pozu u kojoj volimo zaspati, a stručnjaci kažu da ona može dosta utjecati na naše zdravlje

Možda se poza u kojoj spavamo ne čini toliko bitna, ali podaci kažu da trećinu svog života provedemo spavajući, odnosno 33 posto vremena provedemo u nekoj od poza koje mogu ozbiljno utjecati na naše zdravlje, prenosi The Sun

Na leđima 

Deset posto ljudi voli spavati na leđima, što je zapravo jako dobro – manje je vjerojatno da će vas boljeti vrat i leđa. Također, ova poza može smanjiti glavobolje i poboljšati probavu. Osobe koje spavaju na leđima manje su sklone borama jer im lice nije oslonjeno na jastuk. Trudnicama se, ipak, ne preporučuje da spavaju na leđima jer mogu osjećati pritisak u trbuhu i nelagodu. Isto vrijedi za one koji imaju apneju. 

Na boku 

U ovoj pozi uglavnom spavaju stariji ljudi, a upravo ona može pročistiti dišne puteve i smanjiti hrkanje, pa se preporučuje onima s apnejom. Stručnjaci kažu da smanjuje bol u leđima i popravlja cirkulaciju što je odlično za one koji imaju srčanih problema. Spavanje na boku može smanjiti zatvor i poboljšati probavu. 

Na trbuhu 

Iako ovu pozu mnogi vole, stručnjaci kažu da nije baš najprirodnija, pa ju stručnjaci ne preporučuju. Možete osjećati pritisak na gležnjevima, u leđima i vratu, pa tako možete razviti probleme s kralježnicom. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije