Minjoni daju pravu svečanu notu, koja se od blagdanskog stola i očekuje. Ove savršene glazirane kockice francuskog podrijetla obećavaju malen, sladak i dekorativan zalogaj.
Sastojci
ZA BISKVIT:
3 jaja, odvojeno bjelanjci i žumanjci
prstohvat soli
60 g šećera
1 Vanilin šećer
60 g Glatkog brašna
ZA PRELJEV:
30 ml vruće vode
1 Naranča šećer
ZA OSTALO:
6 žlice Džema od malina
200 g bijele čokolade
2 žlice ulja
1 blagdanska lizalica za dekoraciju
Priprema
1.Pećnicu zagrijte na 190°C, a kalup dimenzija oko 25x30 cm obložite papirom za pečenje.
2.Bjelanjke s prstohvatom soli miksajte u čvrsti snijeg. Zatim dodajte 30 g šećera i miksajte dok ne dobijete sjajni šaum, piše Coolinarika.
3.Žumanjke, ostatak šećera i vanilin šećer miksajte dok smjesa ne postane blijeda i dvostruko voluminoznija. Dodajte brašno i još kratko izmiješajte.
4.Špatulom umiješajte šaum u žutu smjesu, pazeći da ne izbijete previše zraka iz smjese.
5.Prelijte u kalup, poravnajte i pecite 8-10 minuta, tj. dok biskvit ne dobije lijepu zlatnu boju, a čačkalica koju ubodete u sredinu ne izađe čista.
6.Ohladite pa prerežite na tri jednaka dijela.
7.U međuvremenu, za preljev pomiješajte vruću vodu i naranča šećer.
8.Prvu koru prelijte s nekoliko žlica preljeva i premažite pekmezom. Poklopite drugom korom i ponovite postupak. Poklopite trećom korom pa kolač narežite na jednake kocke. Dobiti žete otprilike 15 kockica.
9.Čokoladu otopite na pari ili u mikrovalnoj pećnici i pomiješajte s uljem, a lizalicu usitnite batom za meso.
10.Svaku kockicu umačite u bijelu čokoladu, pustite da se višak čokolade ocijedi i stavite na papir za pečenje.