Biskvitna rolada s pekmezom od marelica

19.03.2023.
u 17:00

Kolač koje su pekle sve mame i bake. Držao se zamotan u kuhinjsku krpu, namazan domaćim pekmezom ili čokoladom, piše Index.

SASTOJCI:

120 g šećera

120 g glatkog brašna

jaja

naribana korica limuna

1 prstohvat soli

200 g pekmeza od marelica

 

 

Priprema

1Odvojite bjelanjke od žumanjaka

Odvojite bjelanjke od žumanjaka. Bjelanjke i prstohvat soli miksajte dok ne dobijete čvrsti snijeg. Dodajte pola količine šećera i miksajte dok ne dobijete sjajnu smjesu.

 

2Miksajte žumanjke i šećer, dodajte brašno

Žumanjke i šećer miksajte dok ne dobijete svijetlu i pjenastu smjesu. Dodajte prosijano brašno i naribanu koricu limuna, sjedinite sve sastojke.

 

3Dodajte snijeg od bjelanjaka

Na kraju u smjesu žutanjaka, lagano špatulom umiješajte snijeg od bjelanjaka.

 

4Stavite peći

Lim za pečenje dimenzija 20x40 cm obložite papirom za pečenje te u njega izlijte pripremljenu biskvitnu smjesu. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 190 stupnjeva 7-10 minuta.

 

5Pripremite pekmez

Pekmez od marelica rastopite na laganoj vatri zajedno sa malo vode ili nekog alkohola po izboru.

 

6Premažite pečeni biskvit

Pečeni biskvit odmah izvadite iz pećnice i pažljivo ga preokrenite na papir za pečenje ili kuhinjsku krpu.

 

Pažljivo odstranite papir s poleđine biskvita te ga premažite pekmezom od marelica.

 

7Zarolajte biskvit

Zarolajte biskvit po dužoj strani uz pomoć papira za pečenje, oprezno, ali čvrsto. Neka vam spoj rolade bude na donjoj strani. Omotajte je papirom za pečenje i ostavite da se ohladi.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?