Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Vijesti

Bimal i u pandemiji omogućio stabilnu opskrbu tržišta jestivim uljem

01. ožujka 2021. u 18:18 0 komentara 32 prikaza

Brčanska tvornica jestivog ulja Bimal d.d. u 2020. godini, usprkos svim izazovima koje je donijela pandemija covid-19, poslovala je s pozitivnim rezultatom, istaknuli su iz te tvrtke.

"Iako je ukupni prihod pao za oko 5 posto, odnosno na cca 175 mil. BAM, prije svega zbog smanjenja isporuka na neka izvozna tržišta, što je uvjetovano pandemijom covid-19, dobit je ostala na razini prošle poslovne godine i iznosi oko 4,5 mil. BAM.

Konsolidacija na razini BIMAL Grupe pokazuje da je prošla godina ipak onemogućila ostvarenje postavljenih ciljeva ukupne prodaje, te ostaje da se vidi hoće li ova poslovna godina donijeti prevazilaženje pandemijske krize i omogućavanje ponovnog rasta svih parametara poslovanja", navode iz Bimala.

Generelni direktor Bimala i predsjednik Uprave Studen Holdinga Ilija Studen kazao je kako jedina tvornica jestivog ulja u Bosni i Hercegovini, Bimal, ni u jednom trenutku prošle godine nije dozvolila da tržište i građani ostanu bez osnovnog prehrambenog proizvoda.

"Naša strategija i fleksibilnost koja se temelji na razvijenom, stabilnom poslovnom modelu, koji uključuje proizvodnju u više država, omogućila nam je da prevaziđemo kompleksnost nastale situacije i da obezbijedimo preduslove za kontinuiranu opskrbu domaćeg tržišta jestivim uljem", izjavio je Studen.

Poslovni planovi u pogledu ulaganja u pogone tvrtke Bimal nisu zaustavljeni u 2020. godini, pa je tako završena izgradnja i puštena u probni rad nova Kotlovnica na ljusku, koja predstavlja tehnološki 'state of the art' i koja značajno smanjuje troškove za utrošenu energiju, proizvodeći paru na ekološki prihvatljiv način po standardima EU.

"Moramo istaknuti da situacija s koronavirusom nije utijeala samo na ekonomiju nego i na pojedince, a mi smo omogućavajući rad od kuće, propisujući adekvatna interna pravila i jednim sveobuhvatnim, ozbiljnim pristupom sačuvali proizvodnju, radna mjesta, i zajedno sa našim zaposlenima postigli da Bimal ostvari slične rezultate kao u godini ranije, uspješno prevazilazeći izazove koje je  covid donio", rekao je Studen.

Tvornica jestivog ulja Bimal obnovljena je 2002. godine od strane austrijskih investitora i nalazi se u Agroindustrijskom kompleksu Studen Holdinga u Brčkom.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.